Bătrână violată de un cioban, în prima zi din noul an. Agresorul a mers apoi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul nou a început dramatic pentru o femeie în vârstă de 81 de ani, din comuna buzoiană Lopătari. Aceasta a fost victima unui viol. Autorul, un tânăr din aceeaşi comună, a mers acasă după săvârşirea faptei iar după 24 de ore a fost reţinut de poliţişti. El a mărturisit că era beat.

Imediat după primirea sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă de poliţişti, fiind demarate verificări pentru clarificarea situaţiei şi pentru identificarea, respectiv depistarea agresorului.

Din cercetările efectuate a rezultat că bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 19 de ani, din Lopătari. 

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că în seara de 1 ianuarie 2021, a mers la domiciliul victimei şi ar fi patruns în locuinţă prin efracţie. Ulterior, prin constrângere, ar fi obligat persoana vătămată să întreţină relaţii sexuale cu acesta.

”I-a spart uşa, a batjocorit-o pe biata femeie şi apoi a fugit. Bătrâna şi-a sunat fiica şi aceasta a sunat la poliţie”, ne-a declarat un localnic din Lopătari.

În mai puţin de 24 de ore de la sesizarea faptei, bănuitul a fost depistat de poliţişti în localitatea de domiciliu. Acesta a fost preluat şi condus pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

El le-a spus poliţiştilor că în prima zi din an, când a venit de la stâna la care lucra, şi-a vizitat mai mulţi prieteni unde a consumat alcool în cantităţi mari. Şi-a adus aminte de femeia care locuia mai mult singură, pe care a observat-o cu trei săptămâni în urmă, când l-a ajutat pe vecinul bătrânei să construiască un gard.

Împotriva agresorului a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu.

Bărbatul a fost prezentat parchetului cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi, urmare sesizării instanţei, judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite