Avertisment dur al Poliţiei Locale: neîntreţinerea clădirilor deţinute se pedepseşte cu 1.000 de lei amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
comercianti

O amplă campanie de curăţenie a demarat, marţi, în municipiul Buzău, buzoienii fiind chemaţi de edili să ajute echipele de la salubrizare. Campania se desfăşoară până pe 14 aprilie, în toate zonele oraşului, conform unui calendar stabilit de municipalitate. În această perioadă, poliţiştii locali vor înteţi controalele privind administrarea şi gospodărirea domeniului public şi privat.

„Împreună pentru un Buzău curat de Sfintele Paşti!” este sloganul sub care edilii municipiului vor desfăşura activităţi de igienizare în tot oraşul. Primarul Constantin Toma lansează un apel către toţi cetăţenii municipiului să se implice în activităţi de îngrijire a propriilor gospodării, dar şi în acţiuni voluntare de igienizare a spaţiilor din jurul blocurilor şi a imobilelor deţinute cu orice titlu, pentru zugrăvirea faţadelor, spălarea geamurilor, vitrinelor şi panourilor de reclamă şi publicitate.

În cadrul campaniei, poliţiştii locali vor înteţi controalele privind administrarea şi gospodărirea domeniului public şi privat. Aceştia atenţionează că, în conformitate cu prevederile HCL 18/2008 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind administrarea şi gospodărirea domeniului public şi privat al municipiului Buzău, pot acorda amenzi usturătoare.

Astfel, neîntreţinerea în stare corespunzătoare a clădirilor deţinute cu orice titlu, anexelor gospodăreşti, curţilor şi împrejmuirilor acestora, a locurilor de depozitare a materialelor, pomilor şi peluzelor, precum şi neluarea măsurilor de deratizare şi dezinsecţie a imobilelor şi terenurilor aferente se sancţionează cu 250 până la 1.000 de lei amendă. 

Aceleaşi amenzi sunt prevăzute şi pentru neasigurarea întreţinerii, curăţeniei şi igienei imobilelor deţinute cu orice titlu prin zugrăvirea faţadelor, spălarea geamurilor şi vitrinelor, a firmelor şi panourilor de reclamă şi publicitate. Tot între 250 şi 1.000 de lei sunt amenzile pentru neluarea de către proprietar a măsurilor de menţinere în bună stare a panourilor şi bannerelor de publicitate şi reclamă amplasate pe domeniul public.

Pentru aruncarea gunoiului menajer lângă containere sau pubele, împrăştierea conţinutului acestora, precum şi nespălarea şi dezinfectarea de către unitatea specializată a containerelor şi pubelelor, sancţiunile variază între 125 şi 500 de lei.

Cele mai mari sancţiuni sunt prevăzute pentru depozitarea în alte locuri decât rampa de gunoi, haldele şi locurile special amenajate a gunoiului menajer, pământului, deşeurilor şi reziduurilor de orice natură, a cadavrelor de animale şi păsări. Amenzile în aceste cazuri pot fi între 500 şi 1.250 lei.

CALENDARUL CAMPANIEI DE CURĂŢENIE

14 – 15  Martie          – Cartier Centru, Cuza Vodă, Ion Băieşu, Obor

16 – 17  Martie          – Cartier Unirii Centru – Unirii Nord

20 – 21  Martie          – Cartier Unirii Sud ( intre Str. Patriei, M.Averescu,

                                     Spiru Haret)

22 – 23  Martie          – Cartier Unirii Sud ( intre Str. Patriei, 1 Decembrie 1918,

                                     Independentei) + cartier 1 Decembrie 1918

24         Martie          – Cartier Caraiman – Nicolae Titulescu

27 – 28  Martie          – Cartier Nicolae Bălcescu

29         Martie          – Cartier Mareşal Averescu

30 – 31  Martie          – Cartier Micro III

03         Aprilie          – Cartier Broşteni

04 – 05  Aprilie          – Cartier Dorobanţi I

06 – 07  Aprilie          – Cartier Dorobanţi II

10 – 11  Aprilie          – Cartier Micro V + Cartier Horticolei,

12 – 13  Aprilie          – Cartier Micro XIV

14         Aprilie          – Cartier Poşta , M.Viteazul , Aleea Industriilor

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite