Autorităţile buzoiene, neputincioase în rezolvarea crizei medicilor din Spitalul Judeţean. Oncologia suferă cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă posturile rezervate asistentelor sau infirmierelor sunt la mare căutare, criza de medici specialişti de la Spitalul Judeţean Buzău continuă. Situaţia pare una fără ieşire, în condiţiile în care frecvent sunt vacantate noi posturi, dar la examen se prezintă puţini candidaţi. Cea mai gravă situaţie este la Oncologie, unde soarta pacienţilor stă doar în mâna unui singur medic. Criza acută de medici se resimte şi la Unitatea Primiri Urgenţe.

Criza de medici din Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău le dă mari bătăi de cap celor care conduc unitatea sanitară. Periodic, posturile de specialişti sunt scoase la concurs, dar candidaţi nu prea se găsesc. De exemplu, luna trecută, au fost scoase la concurs 20 de posturi, însă doar patru medici s-au arătat interesaţi. În urma concursului, doar două posturi au fost ocupate. 

Nici prima de instalare, echivalentă cu un salariu pe o lună, sau banii de cazare, în valoare de 1.000 de lei pe lună, nu i-au atras pe posibilii candidaţi.

În tot acest timp, sunt secţii în care soarta pacienţilor stă în mâna unui singur medic. Secţia de Oncologie şi Unitatea Primiri Urgenţe resimt cel mai mult criza de medici.

În prezent, la Unitatea Primiri Urgenţe sunt doar patru doctori, dintre care doi medici de familie cu competenţe în medicina de urgenţă. Personalul este insuficient, având în vedere că, zilnic, aproape 200 de persoane se prezintă la UPU. Pentru a încerca să diminueze criza acută de medici, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău va organiza concursuri din trei în trei luni.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău spune că, deşi unele secţii se confruntă cu criză de specialişti, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ numără cei mai mulţi doctori din anul 2001 până în prezent, însă asta se datorează numărului mare de medici rezidenţi.                                                                                          

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite