Autorităţile Buzăului, pregătite să înfrunte valul de caniculă cu puncte de prim-ajutor în parcuri şi farmacii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
canicula

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate anunţate de meteorologi pentru următoarele zile, autorităţile locale au intrat în alertă şi dau asigurări că sunt pregătite să facă faţă situaţiilor care ar putea apărea pe fondul căldurii excesive. Medicii le recomandă oamenilor să evite pe cât posibil expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.

După o perioadă în care am avut parte de temperaturi ceva mai scăzute, dar şi de ploi abundente, în zilele care urmează canicula se va instala şi în judeţul Buzău. Potrivit meteorologilor, începând din aceaastă după-amiază, temperaturile vor înregistra o creştere însemnată, urmând ca joi să ajungă până la 37 de grade. 

Autorităţile locale sunt pregătite să facă faţă situaţiilor care ar putea apărea pe fondul căldurii excesive.

La nivelul judeţului Buzău, se vor instala trei puncte de acordare a primului ajutor, două în oraşul Buzău, iar celălalt la Râmnicu. Sărat. De asemenea, medicii de la SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă vor fi pregătiţi să acorde primul ajutor persoanelor care fi afectate de căldura excesivă.

La nivelul municipiului Buzău, în zilele caniculare, persoanele pot primi ajutor de la punctele de prim-ajutor amenajate în incinta farmaciilor.

În această perioadă, este important să ţinem cont de câteva sfaturi utile, astfel încât căldura excesivă să nu ne facă rău. În primul rând, hidratarea este esenţială. Medicii ne recomandă să fim extrem de prudenţi şi să evităm, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18. În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite