Autoritățile Buzăului au înființat puncte de prim ajutor în tot județul, pentru a înfrunta vârful perioadei caniculare

0
Publicat:

În perioada de avertizări de vreme caniculară, autoritățile au deschis mai multe puncte de prim ajutor în tot județul Buzău. Aceste puncte funcționează zilnic între orele 9:00 și 17:00. Meteorologii avertizează că sâmbătă ar putea fi atins vârful caniculei, cu temperaturi de până la 41 de grade Celsius la umbră, mai ales în extremitatea sudică a țării.

Cele mai hidratante băuturi FOTO Shutterstock
Cele mai hidratante băuturi FOTO Shutterstock

În municipiul Buzău, punctele de acordare a asistenței medicale de urgență sunt deschise de luni până vineri în Piața Crâng, la cabinetul Euro Optic de pe strada Dorobanți și în Piața Centrală. Dispensarele medicale școlare sprijină aceste puncte.

În municipiul Râmnicu Sărat, Primăria a dispus asigurarea unui punct de acordare a asistenței medicale în incinta Complexului Brâncovenesc de pe strada Primăverii nr. 4, precum și a altor patru puncte în farmaciile din oraș.

În orașul Pogoanele, Primăria a amenajat un punct de prim ajutor în incinta Primăriei, cu apă potabilă și dotat cu locuri de odihnă. Acest punct este coordonat de asistentul medical comunitar.

În Nehoiu au fost înființate două puncte de prim ajutor situate în sediul Primăriei de pe strada Calea Mihai Viteazu nr. 43 și în incinta Casei de Cultură George Băiculescu de pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 1.

La Pătârlagele, în zilele caniculare, va fi înființat un punct de acordare a asistenței medicale și distribuire de apă în incinta Primăriei, iar în zona pieței din localitate va fi amplasat un punct de informare cu măsuri și reguli în caz de caniculă, unde se va distribui apă celor afectați de temperaturile ridicate.

Farmaciile din județ, cu sprijinul Colegiului Farmaciștilor, vor constitui și ele puncte de prim ajutor pentru persoanele aflate în dificultate în perioadele caniculare.

În zilele caniculare, în toate municipiile și orașele județului Buzău, se va mări frecvența de udare a principalelor artere de circulație, se vor monitoriza persoanele vârstnice vulnerabile la efectele caniculei, și se vor crea circuite de ridicare rapidă a gunoiului menajer, urmărindu-se și menținerea curățeniei la punctele de depozitare.

Conform legislației în vigoare, punctele speciale de prim ajutor trebuie să fie deschise din momentul în care temperaturile depășesc 35 de grade Celsius.

Medicii de familie, asistenții comunitari și mediatorii sanitari vor informa și consilia populația cu privire la recomandările de care trebuie să țină cont pentru diminuarea efectelor negative ale caniculei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite