Atenţie, şoferi! Poliţia buzoiană, în acţiune pentru prinderea celor care nu poartă centura de siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Ieri, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au demarat o campanie de conştientizare a șoferilor și a ocupanţilor autovehiculelor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă. Acțiunea se va derula până duminică.

În urma controalelor efectuate ieri, au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea acestei importante reguli, conducătorii auto fiind sancţionaţi atât cu puncte-amendă, cât şi cu puncte de penalizare.

Organizată conform calendarului de activităţi al Organizaţiilor Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), acţiunea va continua până pe data de 16 septembrie.

„Centurile de siguranţă nu au fost proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă – Siguranţa ocupanţilor vehiculului. Centurile de siguranţă nu previn accidentul de circulaţie, ci joacă un rol important în reducerea gravităţii rănilor produse ocupanţilor unui autovehicul implicat într-un eveniment rutier. Studiile au arătat că simpla prindere a centurii de siguranţă măreşte şansa de supravieţuire în cazul unui accident de la 40 la 60%.”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.


BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite