Anul 2011 aduce proiecte de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul viitor va fi unul al investiţiilor uriaşe în infrastructura judeţului şi a reşedinţei acestuia, municipiul Buzău. Prefectul judeţului, Paul Beganu, a formulat o listă cu proiectele importante care vor demara anul viitor. Cap de afiş este podul dintre oraş şi Vadu Paşii.

Sunt patru proiecte la care prefectul foarte mult şi care vor începe în prima parte a anului. „Cel mai important este podul dintre municipiul Buzău şi comuna vecină, Vadu Paşii, lucrare care se va întinde pe vreo trei sau patru ani. Cifra avansată de ministrul transporturilor, la ultima sa vizită aici, este între 8 şi 10 milioane de euro", a spus prefectul Paul Beganu.

În ultimul an au existat mai multe tentative de reabilitare a podului, toate eşuate. „Până acum au fost şi nişte chestiuni de procedură, cu predarea părţii de drum judeţean, cu preluarea podului prin hotărâri de consiliu local apoi de consiliu judeţean, de către Ministerul Transporturilor. Au fost multe proceduri până acum, iar de data asta cred că se va rezolva", a declarat Beganu.

Un alt proiect important este construcţia unui sediu pentru Judecătoria Buzău, în curtea fostului spital Brătianu, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. „Judecătoria Buzău este un alt proiect pe care dorim să îl începem anul viitor, care se va finaliza probabil în 2012. Lucrarea va necesita un cost de 500.000 de euro", a spus prefectul Paul Beganu.

Primul pas în acest demers a fost făcut la mijlocul acestui an, când consilierii judeţeni au votat în şedinţa din iulie cedarea unei suprafeţe însemnate către Ministerul Justiţiei.

„Consiliul Judeţean a aprobat ca din cei 10.000 de metri pătraţi pe care îi avem în proprietate pe bulevardul Bălcescu, 3.000 de metri să fie alocaţi Ministerului Justiţiei pentru realizarea Judecătoriei Buzău", a declarat Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Preluare celor 3.000 de metri pătraţi de către minister aduce beneficii atât la nivelul Judecătoriei, care în prezent funcţionează în aceeaşi clădire cu Tribunalul Buzău, dar şi clădirii fostului spital Brătianu, care astfel va fi renovată, după zeci de ani în care zidurile şi structura clădirii au fost deteriorate.

Alte proiecte deosebite, anunţate de prefect, sunt regularizări de pârâuri, din fonduri alocate de Direcţia Apelor şi reabilitarea a 35 de drumuri de interes local şi câteva tronsoane de drum judeţean. Toate acestea vin în completarea unui amplu program al primăriei, de modernizare a străzilor din cartierul Mihai Viteazu, a centrului istoric şi a complexului Marghiloman.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite