Amenajarea unui aeroport civil la Boboc, conectat la autostrada A7, promisiunea administraţiei buzoiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Conducerea administrativă a oraşului Buzău este hotărâtă să materializeze un proiect iniţiat în urmă cu peste cinci ani, acela al construirii unui terminal civil la aeroportul Boboc. Aerodromul militar şi municipiul Buzău ar trebui legat rutier la autostrada A7 pentru ca proiectul să fie eligibil, a anunţat primarul Constantin Toma.

Consilierii locali municipali au aprobat recent încheierea unui protocol de colaborare cu CNAIR pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind extinderea şoselei de centură a municipiului Buzău, astfel încât să fie conectată la viitoarea autostradă. 

Inelul rutier ar urma să se întindă pe o lungime de 26 de kilometri. Totodată, a anunţat primarul Buzăului în cadrul şedinţei CLM din iulie, ca element de eligibilitate pentru viitorul aeroport civil şi de mărfuri, actualul aerodrom militar de la Boboc ar urma să fie legat la aceeaşi autostradă. 

Cele două căi de acces ar reprezenta primele elemente necesare dezvoltării unui astfel de proiect. Construirea autostrăzii A7 Ploieşti-Buzău-Paşcani ar fi un argument în plus, consideră edilul-şef al municipiului Buzău, pentru continuarea proiectului de realizare a unui aeroport civil la Boboc.

Înfiinţarea unui terminal civil în cadrul aerodromului de la Boboc este o idee mai veche pe care primarul oraşului Buzău, Constantin Toma, a propus-o încă din campania electorală pentru alegerile locale din 2016. Acesta motiva atunci că judeţul are nevoie de un aeroport civil care să dezvolte economic întreaga zonă. 

Anul trecut, primarul Toma explica într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook cum şi de ce vrea să realizeze un aeroport de mărfuri şi persoane în cadrul bazei militare de la Boboc, în condiţiile în care distanţa aeriană între Otopeni şi Boboc este de doar 107 kilometri.

”Avem baza aeriană de la Boboc cu o mulţime de specialişti ce ne-ar putea fi de folos pentru a înfiinţa aici un terminal de călători şi de mărfuri. Un investitor e atras atât de autostradă, cât şi de accesul la un aeroport prin care să îşi transporte marfa şi să poată călători cât mai uşor. În regiunea de sud-est sunt peste 3 milioane de oameni care nu au acces direct la un aeroport. Cel mai apropiat aeroport de Buzău este Otopeniul, care este super aglomerat, iar când este  ceaţă pe Otopeni se aterizează ori la Sibiu, ori la Kogălniceanu", spune Constantin Toma în clipul video filmat în preajma unităţii militare de la Boboc.

Primarul Buzăului a discutat cu factorii de decizie de la nivel naţional care ar fi de acord cu propunerile sale şi spune că se va lupta pentru înfiinţarea unui aeroport civil la Boboc.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Satul lui Băieşu, la final de poveste. Mai puţin de 40 de suflete rezistă în cătunul dintre dealurile Buzăului VIDEO

Comorile străbunilor, la judecata nepoţilor. Resuscitarea artei tradiţionale în „Athosul românesc“ FOTO

„Lacul cu Butuci”, delta din inima Bărăganului. Localnicii speră să devină staţiune VIDEO

Cum arată „colţii” care dau numele unei celebre zone montane din România. Piatra semipreţioasă renumită în regiune   

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite