Ambulanţe blocate cu orele în curtea Spitalului Judeţean Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa adevarul.ro
Sursa adevarul.ro

Este presiune uriaşă, pe umerii cadrelor medicale buzoiene, mai ales pe ambulanţierii SAJ Buzău. Din cauza lipsei de locuri în spital, şoferii şi asistenţii de pe salvări stau şi zece ore în curte cu pacienţi care aşteaptă eliberarea unui pat.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian, situaţia a devenit critică în ultimele săptămâni, odată cu creşterea numărului de infectări. 

Paturile de la Unitatea de Primiri Urgenţe, ATI, Infecţioase, Pneumoftiziologie şi secţiile tampon de la spitalul din Micro XIV s-au ocupat rapid, ajungându-se în situaţia de a ţine câte cinci-şase ambulanţe în curte, cu pacient înăuntru. 

Containerele din curtea spitalului sunt şi ele pline cu pacienţi, în timp ce alţi suspecţi de COVID-19 staţionează în UPU, în aşteptarea diagnosticului de la DSP.

Directorul spitalului spune că situaţia este fără precedent. Un număr mare de confirmări s-a înregistrat şi în vara anului trecut, însă diferenţa este că, acum, cei mai mulţi pacienţi sunt dependenţi de oxigen. 

Managerul sputalului spune că întreg personalul este epuizat şi face un apel la responsabilitate. 

În timp ce echipajele sunt ţinute pe loc pentru că nu au unde lăsa pacienţii, au loc alte urgenţe – accidente rutiere sau de muncă, iar pacienţi inconştenţi trebuie să aştepte, deoarece SAJ nu are maşini libere.

 

Vă mai recomandăm şi:

INSP: Până la 28 martie, au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

 

DSP Buzău anunţă încă patru decese în rândul pacienţilor COVID-19

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite