Al doilea oraș din România care va fi înconjurat de un Orbital. Ce traseu are

0
Publicat:

Șoseaua de Centură a Buzăului va fi completată cu un Orbital, un drum concentric situat în intravilanul municipiului. Despre proiectul aparent utopic a vorbit recent primarul Buzăului, într-un videoclip postat pe pagina proprie de Facebook. 

Inelele vor lega între ele autostrada A7 și drumul expres spre Brăila. Captură video
Inelele vor lega între ele autostrada A7 și drumul expres spre Brăila. Captură video

Conform anunțului făcut de edilul Constantin Toma, orașul Buzău va beneficia de patru șosele de centură, dintre care trei vor fi interioare și una exterioară. Orbitalul Buzăului va trece pe lângă autostrada A7, care va lega Capitala de Moldova, și va fi legat de viitorul drum expres Buzău - Brăila.

O porţiune de aproximativ trei kilometri din viitorul inel de ocolire ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii. O ată porţiune, care va avea aproximativ doi kilometri lungime, ar putea să fie construită între podul Vadu Paşii şi intersecţia cu drumul naţional 2B, Buzău - Brăila.

Un prim pas spre materializarea acestui amplu proiect a fost făcut pe 18 august 2022, când Consiliul Local Municipal Buzău a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

„Ne-am întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, ai CNAIR, au fost mai multe discuţii, inclusiv vizite în teren aici, la Buzău, şi s-a ajuns la această situaţie care ar putea face din municipiul Buzău al doilea oraş din România, după Bucureşti, cu un sistem orbital, un sistem concentric de străzi. În fapt, este vorba despre acest inel exterior de 26,4 kilometri”, a spus primarul Constantin Toma.

Momentan, șoseaua de centură a municipiului Buzău funcţionează doar pe tronsonul dinspre comuna Mărăcineni către sud, până la intersecţia cu DN2 E85 pe o lungime de 6,5 kilometri, având rolul de a prelua traficul greu de tranzit între regiunea Moldovei şi Capitală.

După punerea în practică a acestor investiții, Buzăul va deveni al doilea oraș din țară, după București, care va beneficia de un sistem de drumuri concentrice Orbital, care va asigura o fluiditate rutieră fără probleme.

Primăria București, în parteneriat cu CNAIR, a început studiile de fezabilitate pentru cele zece radiale care vor lega Bucureștiul de autostrada de centură. Proiectul Orbital București presupune dezvoltarea a zece drumuri radiale vor face legătura între Capitală și șoseaua de centură.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite