A murit tatăl folkistului Valeriu Sterian. Urma să împlinească 90 de ani peste o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costică Sterian a fost cel care l-a încurajat pe Vali să facă muzică
Costică Sterian a fost cel care l-a încurajat pe Vali să facă muzică

Costică Sterian avea 90 de ani, locuia singur, în Râmnicu Sărat, iar în ultimele două săptămâni a fost internat în spital. Medicii au făcut tot posibilul să-l ţină în viaţă, însă tatăl artistului a decedat în urma unei comoţii cerebrale.

Costică Sterian, tatăl mareului cantautor Valeriu Sterian, a fost profesor de matematică şi muzică. Practic el a fost omul care i-a insuflat fiului său, Vali, dragostea pentru muzică. 

De mulţi ani, Costică Sterian locuia singur la Râmnicu Sărat, în casa în care îşi crescuse cei doi băieţi. Recunoştea că s-a izolat de lume din momentul în care i-a murit soţia şi apoi cei doi fii. 

În urmă cu trei ani, la prima ediţie a festivalului de muzică folk Vali Sterian, de la Râmnicu Sarat, Costică Sterian declara că este bucuros că acasă la Vali se organizează un festival care îi poartă numele. 

Despre fiul său, Vali, Costică Sterian spunea că era de o perseverenţă extraordinară, care l-a ţinut toată viaţa. 

După ce a pierdut lupta cu boala şi a încetat din viaţă, Costică Sterian şi-a alinat durerea pierderii fiului său ascultându-i melodiile atât de frumoase.

Costică Sterian a murit joi dimineaţă la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde era internat de două săptămâni. Acesta a suferit o comoţie cerebrală care i-a fost fatală. Pe 12 iunie, tatăl lui Vali Sterian ar fi împlinit 90 de ani.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri