Ziua Drapelului Național vine cu restricții de circulație în București. Ce artere trebuie evitate

0
Publicat:

Brigada Rutieră a Municipiului București anunță că miercuri, 26 iunie 2024, vor fi impuse restricții de circulație în capitală, cu ocazia ceremoniei dedicate Zilei Drapelului Național, care va avea loc de la ora 10.00, în Piața Tricolorului.

Ziua Drapelului Național se sărbătorește în fiecare an la 26 iunie. FOTO Arhivă
Ziua Drapelului Național se sărbătorește în fiecare an la 26 iunie. FOTO Arhivă

Traficul va fi limitat între orele 06:00 și 11:00 pe Strada Constantin Mille, între Calea Victoriei și Strada Ion Brezoianu;

De asemenea, între orele 08:00 și 11:00, circulația va fi restricționată pe Strada Constantin Mille, între Strada Oteteleșanu și Calea Victoriei, iar în intervalul orar 09:00 – 11:00, se va limita circulația pe Calea Victoriei și pe străzile adiacente, între Strada Ion Câmpineanu și Bulevardul Regina Elisabeta.

Mai mult, între orele 09:00 și 11:00, banda I de circulație de pe Bulevardul Regina Elisabeta (între intersecția cu Calea Victoriei și intersecția cu Strada Ion Brezoianu, sensul de mers către Strada Ion Brezoianu) va fi restricționată.

În timpul intonării Imnului Național al României, circulația rutieră va fi oprită pe Bulevardul Regina Elisabeta, între Piața Universității și Strada Ion Brezoianu, pentru 5 minute, în intervalul orar 10.00-10.45.

Polițiștii rutieri anunță, de asemenea, că pentru a asigura locurile de parcare pentru vehiculele participanților la eveniment, parcările de pe Bulevardul Regina Elisabeta și Strada Constantin Mille vor fi eliberate între orele 06:00 și 11:00.

Brigada Rutieră va lua măsuri pentru fluidizarea traficului rutier de Ziua Drapelului Național și prevenirea accidentelor de circulație.

Șoferii sunt îndemnați să conducă cu prudență, să mențină o distanță de siguranță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească sau să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Pietonii sunt sfătuiți să circule doar pe trotuare, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic și au fost observați de conducătorii auto.

Ziua Drapelului Național este sărbătorită în fiecare an la 26 iunie, fiind proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite