Visul unei nopţi de vară, devenit realitate chiar lângă Primăria Capitalei: un bătrân de 62 de ani şi-a construit o casă în copac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa în copac este chiar în coasta sediului Primăriei Capitalei. FOTO Ionuţ Ungureanu
Casa în copac este chiar în coasta sediului Primăriei Capitalei. FOTO Ionuţ Ungureanu

Visul pe care majoritatea copiilor îl are, iar unii adulţi îl păstrează ascuns în suflet tot restul vieţii, pe cât de controversat, pe atât de frumos, a fost adus la realitate de un bucureştean de 62 de ani. Nea Marin şi-a construit o casă de lemn cu trei etaje, într-un copac, la nici 100 de metri de clădirea modernă a Primăriei Bucureştiului.

Considerată o prostie de unii vecini, dar care creează visul oricărui copil dornic de aventură, casa în copac a fost construită de nea Marin în circa doi ani şi are trei etaje. La poalele copacului stă mare un semn ameninţător: „Cine aruncă gunoi îi înţp cauciucu”. Sub semn, aranjate ca-n sufragerie, două scaune comode de răchită, în jurul unei măsuţe de cafea.

Cu ochii spre cer, sub soarele cald de primăvară, pentru câteva secunde, înţelegi şi accepţi ideea de a te trezi în miezul zilei, a urca treptele improvizate bătute cu cuie în trunchiul copacului şi-aţi bea indiferent cafeaua.

„Vara o foloseşte, propietarul curţii care stă aici şi-a construit căsuţa, îi place foarte mult să stea acolo când înfloreşte copacul, mai bea o bere. Vara îşi pune omul roşii aici, dar el nu stă aici, el are apartament la Lujerului, terenul e al mamei lui care a murit. Din lipsa de ocupaţie, omul şi-a făcut ce a vrut el, în curtea lui. Numai domnul ştie să urce, altfel e pericol. Ştiu că a călătorit mult, este tipul sportiv, merge tot timpul pe bicicletă. Singur şi-a terminat toată căsuţa”, a explicat vecinul care locuieşte gard în gard cu nea Marin.

Coşmelia-foişor este refugiul bărbatului pe timp de caniculă, are trei nivele şi pare a fi locul ideal de răcoare în timpul serilor fierbinţi de vară.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite