VIDEO Ultima bancă de lângă fântâna de la Universitate, ridicată în zorii zilei de muncitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima dintre cele cinci bănci de ciment din jurul fântânii de la Universitate a fost ridicată azi dimineaţă, în jurul orei 5.45, de o echipă de muncitori, potrivit celor care au păzit arteziana în ultimele zile. Celelalte patru bănci au fost ridicate săptămâna trecut, în două tranşe, în ciuda intervenţiei cetăţenilor şi a ONG-urilor.

La faţa locului a venit azi dimineaţă şi Poliţia, care a fost alertată de cei care se opun demolării fântânii. Conform acestora însă poliţiştii au plecat fără să le dea vreun răspuns, refuzând ostentativ să mai vorbească cu ei. Raluca Genoiu, una dintre persoanele care a fost de faţă, ne-a declarat că unul dintre cei doi poliţişti care au venit în urma apelului la numărul de urgenţă a cerut autorizaţia şefului muncitorilor, iar după ce a primit-o, i-a asigurat pe cetăţeni care cereau mai multe informaţii despre document că vor putea şi ei să-l vadă şi că se duce să le facă o copie după acesta. „După ce a stat de-o parte cu şeful respectiv, care cred că era de la ALPAB, n-a mai vrut să vorbescă cu noi, s-a băgat în maşină şi a plecat pur şi simplu în timp ce noi tot întrebam de ce nu ne dă copia după autorizaţie, ce număr are autorizaţia şi cum îl cheamă, pentru că nu s-a legitimat”, ne-a spus Raluca Genoiu. Cei doi poliţişti au fost reclamaţi la Poliţia Capitalei.

A fost iniţiată şi o listă pe care se strâng semnături împotriva modificării abuzive a zonei şi a demolării fântânii Dunărea. Până vineri se strânseseră 250 de semnături pe listă. Semnatarii solicită organizarea unui concurs deschis de soluţii pentru reamenajarea zonei. Şi Ordinul Arhitecţilor din România filiala Bucureşti solicită organizarea unui concurs. Cei care nu sunt de acord cu lucrările care au loc au transmis petiţii la Prefectura Capitalei şi la Primăria Municipiului Bucureşti.

Primăria Capitalei a anunţat în urmă cu trei săptămâni un proiect pentru reamenajarea zonei de lângă fântâna de la Universitate, care prevede schimbarea pavajului actual cu plăci de granit şi piatră cubică, precum şi înlocuirea artezianei cu una nouă, la care jeturile de apă vor ţâşni din pământ. Prezentarea proiectului a fost realizată doar pe un banner amplasat în zonă, fără să fie pus niciun panou care să indice lucrările, aşa cum prevede legea. Totodată, proiectul nu are avizul Ministerului Culturii, deşi în zonă sunt două monumente de clasa A: clădirea Universităţii din Bucureşti şi cea a Universităţii de Arhitectură.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite