VIDEO Teroriştii prinşi ieri în Bucureşti erau mână în mână cu reţeaua Hezbollah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi ai DEA (Drug Enforcement Administration) au anunţat că cei patru terorişti care au fost capturaţi ieri, la Bucureşti şi în Maldive, în urma unei operaţiuni a forţelor de ordine americane şi române, au vrut să ajute gruparea Hezbollah şi o grupare de talibani afgani.  

Două dintre persoanele suspectate de terorism, Siavosh Henareh şi Aksu Cetin au fost capturaţi la Bucureşti, iar ceilalţi doi Gul Taza Alizai  zis"Gul" şi Wehbe Bacharm, în insulele Maldive.

Două cazuri de narco-terorism au fost trimise în instanţă de procurorul districtual din Southern District of New York, Preet Bharara, şi administratorul Drug Enforcement Administration (DEA), Michele M. Leonhart. În aceste cazuri sunt implicaţi Siavosh Henareh, Bachar Wehbe şi Cetin Aksu, acuzaţi de sprijinirea organizaţiei teroriste Hezbollah şi Taza Gul Alizai ("Gul"), sub acuzaţiile de consipraţie la narco-terorism, narco-terorism, trafic de heroină şi vânzare de armament. Acesta este bănuit că este reprezentant al talibanilor. Gul a vândut surselor confidenţiale DEA 15 kilograme de heroină şi şase arme AK-47.

Începând cu iunie 2010, Henraeh a avut o serie de întâlniri în mai multe ţări între  care Turcia, România şi Grecia, cu surse confidenţiale ale DEA. Cel puţin una dintre ele s-a dat drept colaborator al Hezbollah. În timpul acestor întâlniri, dar şi într-o serie de convorbiri telefonice, Henareh a fost de acord să aranjeze un import de câteva sute de kilograme de heroină de mare puritate, în Statele Unite.

Sursele confidenţiale i-au spus lui Henareh că profiturile obţinute din vânzarea heroinei vor fi folosite, printre altele, şi la cumpărarea de arme pentru Hezbollah.

In aprilie 2011, în Bucureşti, sursele confidenţiale au primit o mostră de un kilogram de heroină din partea colaboratorilor lui Henareh.

Ca rezultat al întîlnirii lor cu Henrah, sursele confidenţiale ale DEA au fost ulterior prezentate lui Aksu şi Wehbe.

Începând cu februarie 2011, în România, Cipru, Malaezia şi alte locuri, Aksu şi Wehbe au căzut de acord să cumpere, în numele Hezbollah, arme militare de la sursele confidenţiale DEA.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite