VIDEO ŞOCANT Vier Pfoten a dat publicităţii o înregistrare cu maidanezi lăsaţi să moară. Asociaţa: filmarea e de anul acesta, din padocurile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile au fost publicate de Vier Pfoten FOTO Vier Pfoten
Imaginile au fost publicate de Vier Pfoten FOTO Vier Pfoten

Organizaţia Vier Pfoten a publicat, joi, un filmuleţ de câteva minute în care sunt prezentate imagini cu câini morţi, aruncaţi în tomberoane, animale bolnave şi pline de sânge sau femele care fată chiar în padoc. Reprezentanţii organizaţiei au anunţat că imaginile au fost filmate în 43 de adăposturi publice.

Imaginile, după cum susţin reprezentanţii organizaţiei Vier Pfoten, ar fi fost realizate de către o echipă de investigaţii a organizaţiei care ar fi intrat în 43 de adăposturi publice aflate în 33 de judeţe din România. În filmuleţul făcut public astăzi de reprezentanţii Vier Pfoten apar imagini dure în care maidanezii sunt ţinuţi în condiţii proaste, având apa amestecată cu fecale, fiind răniţi şi bolnavi.

„În adăposturile evaluate au fost identificate până la 29 de încălcări grave ale legii. Ca exemple enumerăm: cadavre de câini lăsate să zacă printre animale în viaţă (7% din adăposturi); adăposturi suprapopulate (47%); femele cu pui ţinute în acelaşi padoc cu alţi câini (42%); hrană contaminată cu gunoaie sau cu fecalele şi urina de pe podeaua cuştilor (74%), ape reziduale din cuşti care pătrund în alte cuşti (63%) etc. Mai mult, investigatorii au putut observa şi surprinde imagini cu urme de sânge în multe cuşti, precum şi cu câini bolnavi sau cu răni deschise.

Aceste încălcări ale legii creează riscuri de sănătate nu numai pentru câini, ci şi pentru personalul adăposturilor, care intră în contact direct cu animalele. La acestea se adaugă impactul emoţional puternic suferit de vizitatori/adoptatori atunci când văd animale în suferinţă, subnutrite sau moarte, dar şi câinii programaţi pentru ucidere şi plasaţi în boxe speciale“, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Vier Pfoten.

Reprezentanţii Vier Pfoten susţin că imaginile au fost filmate anul acesta, deşi nu există nicio datare pe filmuleţ, dar nici numele adăposturilor în care au fost realizate filmările, ci doar judeţul.

Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat, pentru Adevărul, că, probabil, cele mai multe imagini au fost făcute chiar în adăposturile ilegale pe care le-ar deţine falşii iubitori de animale. În replică, Livia Cimpoieru, reprezentant Vier Pfoten, susţine că adăposturile în care au fost filmate imaginile sunt „adăposturi publice în care poate intra oricine“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite