VIDEO Delta Văcăreşti se transformă în parc natural urban. Consiliul General a aprobat suprafaţa care va fi declarată arie protejată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delta Văcăreşti FOTO Reuters
Delta Văcăreşti FOTO Reuters

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, marţi, un proiect de hotărâre care prevede stabilirea suprafeţei administrative din sectorul 4 al Capitalei care urmează să se transforme în zonă protejată. Concret, este vorba despre Delta Văcăreşti care urmează să se transforme în primul parc natural urban din ţara noastră.

Dan Trifu, preşedintele Asociaţiei Ecocivica, a declarat, pentru Adevărul, că cele 183 de hectare care urmează să se transforme în arie protejată sunt unice în România, iar declararea lor ca „zonă protejată“  ar putea fi exploatată, zona având un mare potenţial turistic.

„Avizul consilierilor generali este unul de principiu, înainte nu era necesar, dar acum se cere pentru instituirea ariei protejate. În acest moment, Ministerul Mediului examinează documentaţia şi în şedinţa de Guvern, ministrul Mediului trebuie să ceară emiterea unei hotătâri de guvern pentru declararea ariei protejate“, susţine Dan Trifu.
Pescar Lacul Văcăreşti

183 de hectare din Delta Văcăreşti se pot transforma în arie protejată FOTO Reuters

delta vacaresti foto reuters

Delta Văcăreşti FOTO Reuters

90 de specii de păsări şi mamifere

În proiectul de hotărâre votat de consilierii generali se precizează că pe cele 183 de hectare s-a dezvoltat un ecosistem natural specific unei delte cu numeroase canale, bălţi, zone mlăştinoase alimentate de ape subterane ce au favorizat dezvoltarea unei vegetaţii bogate cu sute de specii de plante, precum şi existenţa a peste 90 de specii de păsări şi mamifere. De asemenea, dezvoltarea zonei Văcăreşti reprezintă unule dintre obiectivele curpinse în Conceptul Strategic Bucureşti 2035.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite