VIDEO Cum arată şantierul depoului intermodal Lac Străuleşti, de pe magistrala 4 de metrou

0
0
Lucrările de extindere a Magistralei 4 de metrou ar urma să fie gata la sfârşitul anului 2015
Lucrările de extindere a Magistralei 4 de metrou ar urma să fie gata la sfârşitul anului 2015

Lucrările la extinderea Magistralei 4 de metrou înspre nordul Capitalei continuă. Extinderea implică două noi staţii de metrou, un depou, o autogară şi o parcare - pe terenul fostei baze sportive Străuleşti şi ar urma să fie terminate anul viitor. Mai multe imagini au fost filmate la depoul de la Străuleşti cu o dronă de către Bucharest Sky Flyer.

Imaginile au fost luate la depoul Străuleşţi, pe 1 martie, printr-o filmare aeriană. Extinderea magistralei cu cele două staţii de metrou ar trebui să fie gata la sfârşitul anului viitor. 

În zona Străuleşti urmează să fie construită o parcare de tip park&ride, imediat după ce depoul Magistralei 4 de metrou va fi gata. Parcarea va avea trei etaje supraterane, urmând să fie gata la sfârşitul anului viitor sau începutul lui 2016, după cum spune Ovidiu Arghiroiu, proiectantul lucrărilor.

Documentele de finanţare parţială a proiectului de extindere a Magistralei 4 de metrou Lac Străuleşti - Gara Progresu au fost semnate pe 24 septembrie anul trecut .

Autorităţile au explicat atunci că durata proiectului este de 30 de luni, iar valoarea, de zece milioane de franci elveţieni (fără TVA). Din această sumă, contribuţia elveţiană nerambursabilă este de maximum 85%, respectiv 8,5 milioane de franci elveţieni, iar contribuţia părţii române este de minimum 15%, respectiv 1,5 milioane de franci elveţieni.

Obiectivul principal al proiectului este de a sprijini Metrorex S.A. în decizia sa de extindere a Liniei 4 de metrou, între Gara de Nord şi Gara Progresu.

Activitaţile finanţate au inclus elaborarea Studiului de pre-fezabilitate (SPF), a Studiului de Fezabilitate (SF), precum şi a unui studiu multimodal de transport pentru Bucureşti, a unui studiu de siguranţă privind creşterea potenţială a traficului pe Linia 4 şi sprijinirea realizării unui parteneriat instituţional între Metrorex şi companii de transport public din Elveţia.

Mai puteţi citi:

Peroanele de la metrou, „pilite“, pentru a face loc noilor trenuri. Toate garniturile vechi vor fi înlocuite până anul viitor

Vechile trenuri de metrou, construite pe vremea lui Ceauşescu la Întreprinderea de Vagoane de la Arad, vor fi scoase treptat din uz începând din luna mai şi vor fi înlocuite cu 16 garnituri noi cumpărate deja de la firma spaniolă CAF. Pentru ca acestea să poată circula, o parte dintre peroane au fost deja uşor ajustate.

FOTO Primul tunel de pe intersecţia Orizont - Favorit a fost finalizat. Cârtiţa Varvara a ajuns în staţia Favorit

Primul tunel situat pe intersecţia Orizont - Favorit a fost finalizat, vineri. Acesta are o lungime de 341 de metri liniari şi a fost săpat de „cârtiţa“ botezată Varvara, care a reuşit să spargă peretele mulat şi să intre în staţia Favorit.

Magistrala 7 Bragadiru - Voluntari, noua linie de metrou a Capitalei, va costa 1,5 miliarde de euro

În Bucureşti ar putea apărea o nouă linie de metrou, potrivit unui proiect pe care Ministerul Transporurilor vrea să îl realizeze în parteneriat public-privat. Pentru construirea Magistralei 7 de metrou Bragadiru - Voluntari, estimată la 1,5 miliarde de euro, nu a fost stabilită data începerii lucrărilor.

Mai puţine staţii în magistrala 5 de metrou tronsonul Universitate-Pantelimon

Proiectul bucureştean de extindere a metroului pe Magistrala 5, tronsonul doi, care face legătura între centrul oraşului şi cartierul Pantelimon a fost modificat. Ministerul Transporturilor a decis să reducă numărul staţiilor de metrou la nouă staţii, în loc de 11.

VIDEO Cum lucrează „cârtiţa“ japoneză din burta Capitalei. Radiografia utilajelor de ultimă oră care vor lega Drumul Taberei de centrul oraşului

Utilajul „Sfânta Varvara“, care sapă noua magistrală de metrou din Drumul Taberei, forează, toarnă şi montează un tunel de 500 de metri în 30 de zile. Este o tehnologie inventată de japonezi la începutul anilor ’70. „Adevărul“ vă dezvăluie secretele „cârtiţei“ de 240 de tone care răscoleşte măruntaiele Capitalei.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri