VIDEO Crosul ”Orice pentru tata”, în parcul IOR.  Un tânăr din Bucureşti face totul pentru a-şi salva părintele de leucemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii sunt invitaţi pe 24 de iunie, în parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR), la un cros caritabil organizat de apropiaţii lui Andrei Sărău, un bucureştean de 25 de ani, pentru tatăl lui, diagnosticat cu leucemie. Scopul este acela de a atrage fonduri pentru medicamentaţia vitală a bolnavului, care aşteaptă în prezent unica soluţie de supravieţuire-transplantul.

Crosul poartă acelaşi nume cu pagina de Facebook şi cu blogul creat de Andrei şi de prietenii lui pentru a-şi ajuta tatăl, “Orice pentru tata”. Evenimentul va avea loc pe 24 iunie (zi oficial liberă – de Rusalii), la ora 9:00 în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR) din sectorul 3.

Potrivit organizatorilor, scopul acestui cros este de a face mişcare într-unul din cele mai frumoase parcuri ale Bucureştiului, de a atrage atenţia asupra beneficiilor pe care un stil de viaţă activ le are asupra sănătăţii şi, desigur, strângerea de fonduri pentru a permite unui om să supravieţuiască până când i se va acorda şansa transplantului.

Pentru proba de 3,1 kilometri taxa de înscriere este de 25 lei, iar pentru proba de 9,3 kilometri 30 de lei. Astfel, toate veniturile obţinute din taxa de participare la evenimentul sportiv sunt donate în acest scop umanitar. În ceea ce priveşte cheltuielile implicate de eveniment, acestea sunt suportate de sponsori şi prieteni.

image

Harta crosului de luni, 24 iunie din parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR)

Cu toate că este un eveniment care are menirea de a-l ajuta pe tatăl lui Andrei, acest eveniment nu vorbeşte doar despre el, ci despre toţi părinţii şi despre gesturile pe care suntem dispuşi să le facem pentru a nu-i pierde, cred organizatorii.

Andrei: ”Dacă aş şti că timpul pentru el s-ar opri măcar un pic, aş face medicina ca să-l pot vindeca”

"Deja am cheltuit toate economiile şi aş vinde totul pentru el, dacă aş mai avea ce. Deja am două joburi şi mi-aş mai lua trei, dacă ziua s-ar mări. Dacă aş şti că timpul pentru el s-ar opri măcar un pic, aş face medicina ca să-l pot vindeca. L-aş lua pe sus şi l-aş căra eu până la cea mai bună clinică, chiar de-ar fi la capătul lumii, dacă aş şti că rezistă până acolo. Aş căra saci de nisip toată noaptea, dacă asta ar ajuta să fac rost de bani pentru tratament. Aş repara maşini şi biciclete. M-aş apuca de sudură. Aş turna beton. Aş săpa câmpuri întregi de porumb. Aş face orice ca să îl salve pe tata", scrie Andrei. 

Andrei are 25 de ani şi a terminat Academia de Studii Economice. Lucrează la ActiveWatch şi, în paralel, la ASE, unde îşi face şi doctoratul în Marketing. Povestea lui pe larg şi a întregului proiect caritabil este descrisă pe blogul oricepentrutata.wordpress.com.

Pe aceeaşi temă:

Copiii au făcut 14.000 de lei din vânzarea jucăriilor. Ediţia Târgului de Jucării de anul acesta, un succes

20.000 de euro pentru proiecte de mediu. A început campania "Omul reînverzeşte locul", prin care cea mai bună idee de ecologizare este premiată

Cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică din Europa de Sud-Est va fi inaugurată la Bucureşti, la începutul anului viitor

Aleargă cu Gabi Szabo la crosul „Click! Sănătate!“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite