Alternativă la bonele private: 500 de locuri la creşele din Sectorul 1. Părinţii achită doar hrana micuţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

70 de locuri noi sunt puse la bătaie, în creşa de la Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei, începând de marţi. Bucureştenii care au copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani găsesc în creşele din Sectorul 1 clădiri moderne şi sigure, dotate cu locuri de joacă, dormitoare curate şi generoase ca spaţiu, şi un personal specializat, potivit unui comunicat emis marti.

Lucrările de mansardare la Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei s-au finalizat, mărind astfel capacitatea centrului de la 50 la 120 de locuri. La complexul Social de Servicii Sfântul Andrei pot fi înscrişi copiii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, prioritate având micuţii domiciliaţi în Sectorul 1.

Serviciile oferite de creşă cuprind: îngrijirea şi supravegherea copiilor, activităţi educaţionale, odihnă, activităţi de dezvoltare a deprinderilor şi abilităţilor, activităţi recreative, asistenţă şi evaluare medicală zilnică, precum şi consiliere părinţi.

Copiii vor sta la creşă de luni până vineri, în intervalul orar 06.00-18.00, taxa pentru cazurile care nu sunt sociale fiind stabilită la 11 lei/zi, reprezentând contravaloarea hranei.

“ Prin această nouă investiţie pe care am realizat-o în creşele din Sectorul 1, proaspeţii părinţi bucureşteni primesc un sprijin real pentru creşterea şi educaţia copiilor lor, în condiţii de siguranţă”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Prin acest supliment de locuri, autoritatea locală a Sectorului 1 creşte la aproximativ 500 de locuri capacitatea de îngrijire a copiilor cu vârste de până la 3 ani.

Cele 120 de locuri de la Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei se adaugă celor 180 de locuri de la creşa de pe strada Vrancei, celor 170 de locuri de la Creşa Jiului (Str. Pajurei) şi celor 30 de locuri de la “Centrul Româno-Danez de Educaţie Integrată”, aflat la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 de pe Bd. Mareşal Al. Averescu nr. 17.

Cei interesaţi ar trebui să se grăbească şi asta pentru că, în prezent, mai sunt 107 locuri libere în creşele din Sectorul 1, după cum urmează: 60 de locuri la Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei şi 47 la creşa de pe strada Vrancei.

Care este procedura

Înscrierile la creşă se pot face la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, din Bulevardul Mareşal Al. Averescu nr. 17, tel: 021/223.41.95.

Pentru înscrierea copiilor la creşele din Sectorul 1, părinţii trebuie să depună la sediul DGASPC Sector 1 următoarele acte, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1252/2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi funcţionare a creşelor şi a altor unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară:

a) cererea de înscriere, însoţită de avizul epidemiologic, eliberat de medicul de familie al copilului cu 24-48 de ore înainte de a începe frecventarea unităţii;
b) copia de pe certificatul de naştere al copilului;
c) copie de pe actele de identitate ale părinţilor/reprezentanţilor legali, certificatele de naştere ale fraţilor minori şi, după caz, copie a hotărârii/sentinţei de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei;
d) adeverinţa de venituri pentru fiecare dintre părinţi/reprezentanţi legali;
e) adeverinţa de la medicul de familie, în care să se menţioneze că respectivul copil este sănătos clinic;
f) fişa imunizării;
g) analize medicale: testare la tuberculină şi examen coproparazitologic pentru copil.

Această investiţie a fost derulată în cadrul proiectului cu finanţare europeană “Dezvoltarea Complexului de Servicii Sf. Andrei prin lucrări de mansardare şi recompartimentare”. Valoarea totală a proiectului este de 2.108.736, 00 lei.

Pe aceeaşi temă:

70 de locuri noi în creşele din Sectorul 1. Mansardarea Complexului Social de Servicii Sfântul Andrei, terminată

Primul muzeu de jucării din Bucureşti s-a deschis în interiorul unei creşe

Părinţii îşi pot lăsa copiii la un centru, în situaţii de urgenţă. Este prima instituţie din ţară de acest fel

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite