VIDEO Consiliul General al Municipiului Bucureşti va organiza o dezbatere publică cu privire la pasajul de la Piaţa Romană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pasaj pietonal

Locuitorii Capitalei se vor putea pronunţa în cadrul unei şedinţe publice a Consiliuli General al Municipilui Bucureşti asupra proiectului care vizează construirea unui pasaj subteran la Piaţa Romană. Întrgul proiect are o valoare de aproximativ 18 milioane de euro.

Dezbaterea publică va avea loc miercuri, 6 martie, si are în prim-plan proiectul de modernizare a zonei Piaţa Romană. Cu această ocazie, locuitorii Capitalei vor putea veni la şedinţă pentru a-şi exprima părerea despre acest proiect.

Proiectul este evaluat la aproximativ 18 milioane de euro şi va avea cinci căi de acces, câte una pentru fiecare strada din piaţă. În interiorul pasajului se vor construi cafenele, magazine şi săli pentru spectacole.

„Ar fi păcat să nu fie aprobat această hotărâre de proiect. Pasajul va fi cam ca cel de la Universitate puţin mai mic. Vom vedea după ce va fi construit ce spaţiu rămâne pentru a amenaja săli de spectacole sau cafenele, cert este că rolul pasajului este de a face legătura pietonilor cu staţia de metrou. Cât despre statuie nu vă pot spune decât că va fi una adaptată în funcţie de spaţiu”, declara la începutul lunii februarie, pentru Adevărul, Gheorghe Pătraşcu, arhitectul şef al Capitalei.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru modernizarea Pieţei Romane a fost în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, care a reuşit să adunde 55 de păreri din partea bucureştenilor, cele mai multe fiind impotriva acestui proiect.

În pasajul subteran ar putea fi pusă statuia împăratului Traian, realizată de faimosul Salvador Dali. Dezbaterea publică va avea loc, miercuri, 6 martie, ora 13.00, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, etajul 3, sala de consiliu, informează Primăria Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite