Viceprimarul Tudorache susţine că şi-a ridicat maşina, „pe încredere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ziarul „Adevărul de Seară“ a publicat, ieri, un articol în care era semnalat faptul că viceprimarul sectorului 1, Dan Tudorache, şi-a recuperat maşina de la firma de ridicări CFR Transauto SRL fără să plătească niciun ban, edilul a revenit asupra declaraţiilor făcute iniţial.

Contactat telefonic, Tudorache a susţinut că taxa de ridicare a fost plătită, până la urmă, de un consilier. „Nu aveam bani la mine şi nu am putut să plătesc nimic atunci! A trebuit să trimit pe un consilier mai târziu ca să dea banii pentru mine“, a susţinut edilul.

Chiar şi aşa, însă, oficialul a încălcat grav legea! Conform Hotărârii de Consiliu nr. 416 din 31.10.2008, votată chiar de „oamenii“ de la el din sector, la secţiunea Obligaţii a Caietului de Sarcini, este stipulat faptul că „eliberarea (n.r. - maşinilor) se face numai după verificarea de către operator a chitanţelor prin care se confirmă plata tarifelor de ridicare, transport şi depozitare“.

Politicianul a explicat această situaţie prin faptul că dumnealui este o „persoană credibilă“ şi de aceea i-a fost dat autovehiculul pe încredere, înainte să plătească taxa de ridicare.

„Lucrează la Primărie“
Potrivit reprezentanţilor firmei CFR Transauto SRL, această situaţie a fost posibilă din cauză că Dan Tudorache este „persoană publică şi lucrează la primărie“.

Ei au recunoscut că, în mod normal, momentul ridicării maşinii trebuie să concidă cu cel al achitării taxei.
Şefii de la CFR Transauto susţin că se va începe o cercetare în interiorul firmei pentru a se stabili exact cum modul în care a fost eliberată maşina.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite