Viceprimarul Capitalei îi invită pe bucureşteni să completeze chestionarul pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană

0
Publicat:

  Viceprimarul Stelian Bujduveanu îi invită pe bucureşteni să completeze un chestionar pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu
Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu

Bujduveanu precizează că în primăvara anului viitor Bucureştiul va avea un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă actualizat.

„Îmi doresc ca această strategie să răspundă nevoilor de transport ale tuturor cetăţenilor regiunii Bucureşti-Ilfov. Din acest motiv, vă invit pe fiecare în parte să completaţi chestionarul de mobilitate şi preferinţe. Actualizarea PMUD a început în luna octombrie 2023, fiind deja finalizate primele materiale. Strategia este realizată prin accesarea finanţării nerambursabile, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020”, scrie Bujduveanu, pe Facebook.

El menţionează că PMUD este un document strategic şi un instrument de politică de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), care are ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Cei care completează chestionarul vor trebui să precizeze câte vehicule deţin şi care este tipul acestora, dacă îşi desfăşoară activitatea curentă de acasă, dacă fac naveta, care este modul de transport preferat, câte deplasări realizează într-o zi obişnuită, cât cheltuie pentru transportul public sau pentru alimentarea cu combustibil a autoturismului, care este durata de deplasare pietonală până la cea mai apropiată staţie de transport public, cât ar fi fi dispuşi să plătească anual pentru un loc de parcare de reşedinţă sau să evalueze serviciile oferite de STB şi Metrorex.

În iulie 2022, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat o hotărâre privind actualizarea PMUD 2016-2030 şi a portofoliului de proiecte prioritare ale acestei zone, precum şi a modelului de transport ce stă la baza PMUD.   

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite