Vântul puternic face ravagii în Capitală. Un copil a fost lovit de materiale de construcţie desprinse de pe o clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto ilustrativă: Arhivă
Foto ilustrativă: Arhivă

Un copil  de 13 ani a ajuns marţi la spital după ce a fost lovit în cap cu elemente de construcţie, în sectorul 1 al Capitalei, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  Bucureşti-Ilfov (ISUBIF). De altfel pompierii au intervenit până la ora 15:30, în 42 de zone unde au fost probleme din cauza vântului puternic, cele mai multe cauzate de copacii căzuţi pe carosabil.

“Un copil de 13 ani a fost lovit la nivelul capului de elemente de constructiedesprinse de pe o clădire, în str. Nicolae Beldiceanu. A acţionat un echipaj SMURD tip C (cu medic) care a transportat copilul la Spitalul Grigore Alexandrescu cu un traumatism nivel mediu”,informează ISUBIF.

De altel, la nivelul ISUBIF au fost gestionate 42 de intervenţii generate de fenomenele meteo, astfel:22 copaci căzuţi pe autoturisme şi carosabil, 6 elemente de tabla desprinse din acoperisul locuintelor, 14 alte situatii: tencuiala cazuta de pe fatada cladirilor, elemente ornamentale desprinse de la balcoanele cladirilor, panouri publicitare desprinse.

Pompierii recomandă cetăţenilor următoarele măsuri preventive:

-pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie:

-sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;

-închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.

-evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite