USR Bucureşti: Firea minte de îngheaţă apele! Sectoarele 2 şi 3 au rămas fără căldură şi apă caldă pentru că reparaţiile  s-au făcut în proporţie de doar 18,75%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 600 de familii au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza datoriilor

USR Bucureşti o acuză pe primarul Capitalei Gabriela Firea că ”minte de îngheaţă apele” atunci când acuză un sabotaj după ce părţi mari din Sectoarele 2 şi 3 au rămas din nou fără căldură şi apă caldă. USR susţine că situaţia este determinată de faptul că reparaţiile pe un tronson aflat la ieşirea din CET Sud s-au făcut în proporţie de doar 18,75%.

”Gabriela Firea minte de îngheaţă apele! Părţi mari din Sectoarele 2 şi 3 au rămas din nou fără căldură şi apă caldă, la fel ca în decembrie 2018. De ce? Simplu. Pentru că reparaţiile pe tronsonul Bobocica, aflat la ieşirea din CET Sud, s-au făcut în proporţie de doar 18,75%, aşa cum ne arată un raport al Primăriei Generale”, susţine USR Bucureşti.

Concluzia USR easte că ”Gabriela Firea acuză sabotaje închipuite, dar de fapt e vorba doar de minciunile ei care ies la iveală”.

USR o acuză pe Firea că a minţi şi în august 2019, când declara că a reabilitat 30 de km de reţea de transport primară. 

”A reabilitat doar 680 de metri, acesta este adevărul”, afirmă USR.

Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, spune că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului de termoficare, precizând că s-a produs o avarie după ce a fost livrat agentul termic la o temperatura cu 20 de grade mai mult decât trebuia. Firea a mai afirmat că acest sabotaj se produce la două zile după ce ministrul liberal al Economiei a declarat că că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane.

Compania Municipală Termoenergetică Bucureşti (CMTEB) a anunţat că, în urma unor manevre efectuate de CET SUD, aparţinând Elcen - entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei, manevre ce au constat în modificarea debitului ce a determinat creşterea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade. Au fost înregistrate fluctuaţii de presiune în sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează Sectoarele 2 şi 3 din Municipiul Bucureşti.

CMTEB a precizat că din aceată cauză nu pot fi furnizate apa caldă şi căldură către clienţii din punctele termice din zonele respective. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite