UPDATE Un copil a murit după ce a mâncat shaorma de la un fast-food din Capitală. Micuţul era internat la „Matei Balş“. Procurorii au deschis anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un copil din Bucureşti a murit la spital, după ce a mâncat shaorma. FOTO: 123 RF
Un copil din Bucureşti a murit la spital, după ce a mâncat shaorma. FOTO: 123 RF

Procurorii din Capitală au demarat o anchetă după ce un copil a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş“. Acesta era internat împreună cu părinţii, care au afirmat că au început să se simtă rău după ce au mâncat, toţi trei, shaorma cumpărată de la un fast food din Bucureşti.

UPDATE Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au amendat, sâmbătă, pentru diverse nereguli, trei unităţi tip fast-food din sectorul 2 al Capitalei, aflate în zona restaurantului de unde ar fi mâncat shaorma copilul de trei ani mort la Spitalul Matei Balş. De asemenea, comisarii au retras zece kilograme de produse. Detalii aici

UPDATE Primele rezultate ale probelor prelevate din produsele alimentare sunt negative, în cazul copilului care a decedat după ce ar fi mâncat dintr-o shaorma la un fast-food din Bucureşti, iar în urma controlului la unitatea respectivă nu s-au găsit deficienţe atât de grave care să conducă la o situaţie de genul acesta, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES directorul DSVSA Bucureşti, Ovidiu Zvorişteanu.

UPDATE „În data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat cu privire la faptul că, în ziua de 15.05.2018, la ora 17.20, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” s-a produs decesul unui minor în vârstă de 3 ani, ca urmare a unui stop cardiac, existând suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, motiv pentru care cazul a fost considerat unul medico-legal“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

  

Sesizarea a fost formulată de către Serviciul de Anatomie Patologică şi Prosectură din cadrul Spitalului Clinic Colentina, în condiţiile în care institutul în cauză nu deţine un astfel de serviciu.

Drept urmare, în data de 16.05.2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus efectuarea autopsiei medico-legale de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize toxicologice cu privire la mai multe probe (aspirat gastric, sânge, urină) puse la dispoziţie de unitatea spitalicească, ridicate de la persoana decedată, respectiv de la părinţi.

 Autopsia a fost realizată în data de 17.05.2018, urmând ca după efectuarea analizelor toxicologice să fie stabilită cauza decesului.

Raportat la părinţii minorului, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că au fost diagnosticaţi în ziua de 15.05.2018 cu „toxiinfecţie alimentară”, însă nu a fost necesară internarea în spital, la momentul actual starea de sănătate fiind ameliorată.

Distinct de sesizarea penală, au fost sesizate şi alte instituţii publice cu atribuţii în ceea ce priveşte controlul calităţii produselor alimentare.

Cercetările sunt efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B. în vederea stabilirii cu certitudine a circumstanţelor în care s-a produs decesul.

Ce spune ANPC

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a declarat pentru News.ro că vineri seară comisarii din Bucureşti au fost în control la restaurantul fast-food de pe Şoseaua Vergului, de unde băieţelul care a murit şi părinţii lui au consumat shaorma, însă acesta era închis. Controlul ANPC s-a repetat şi sâmbătă, însă restaurantul era în continuare închis.

Părinţii şi copilul au ajuns săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru că acuzau stări de rău după ce au consumat shaorma la un fast food din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite