UPDATE Cazul Cezar Măgureanu continuă. Octavian Grecu, zis şi Butoane şi ginerele senatorului, reţinuţi de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Octavian Grecu, zis şi Butoane şi alte patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în această dimineaţă, de procurorii DIICOT, în dosarul evaziunii fiscale de peste 40 de milioane de euro pe an, au declarat surse judiciare.

UPDATE 11.28 Ginerele senatorului Măgureanu, Sorin Gâzdac, suspectat că ar fi implicat într-una dintre cele mai mari reţele de evaziune fiscală din România, a fost reţinut de către procurori. Gâzdac va fi prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit B1TV.

Potrivit procurorilor, firma lui Găzdac, S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu, ar fi fost direct implicată în activităţile infracţionale. Soţia lui Găzdac, fiica senatorului Măgureanu, a fost audiată marţi, însă eliberată, ea fiind însărcinată în luna a zecea.

Citeşte mai mult despre ginerele senatorului PSD, Cezar Măgureanu: Sorin Gâzdac îl implică pe socrul lui, senatorul PSD Cezar Măgureanu, în dosarul "zahărul de milioane de euro"

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) emiseseră anterior ordonanţe de reţinere pentru fostul iubit al Ginei Pistol, omul de afaceri de origine libaneză Nicole Saikaly, şi pentru Daniel Niţu, director la firma acestuia.

Potrivit surselor citate, toţi cei şase reţinuţi au refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor.

CLICK pe galerie pentru a vedea cum arată casa senatorului suspecat de evaziune fiscală!

Casa senatorului Cezar Măgureanu

După emiterea ordonanţelor, cei reţinuţi au fost scoşi din sediul DIICOT şi duşi în arest, au mai spus aceleaşi surse. Ei urmează să ajungă în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cezar Măgureanu

Click pe poze pentru fotogalerie

Fiica senatorului Cezar Măgureanu, Raluca Găzdac, a fost lăsată să plece, fiind însărcinată în luna a patra, potrivit surselor citate.

Citeşte mai mult despre dosarul de evaziune fiscală de 40 de milioane de euro pe an:

Fostul iubit al Ginei Pistol a fost reţinut în dosarul "Butoane"

Senatorul Cezar Măgureanu, omul clanului „Butoane"

Măgureanu: "Sunt nevinovat! Ginerele ştia că este verificat de DIICOT. I-am zis să-şi plătească datoriile la stat"

FOTO Senatorul interlopilor, suspectat de contrabandă cu zahăr de 40 de milioane de euro anual. DIICOT a făcut 256 de percheziţii în toată ţara ca să-l prindă

Preşedintele Senatului, despre percheziţiile de amploare: "Lucrurile trebuie clarificate cât mai repede"

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite