Un camion s-a blocat la jumătatea pasajului Unirii din Capitală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O autoutilitară a rămas blocată în interiorul pasajului Unirii, pe sensul dinspre Bd. Marăsesti către Piața Universității. Autovehiculul a reușit să treacă de limitatoarele de înalțime, dar ulterior s-a blocat din cauza înălțimii.

UPDATE 12,30 În urma verificărilor efectuate, polițiștii Brigăzii Rutiere au constatat faptul că autoutilitara avea efectuate modificări constructive neomologate (suprastructura metalică depășea dimensiunile vehiculului).

În acest context, conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

UPDATE 11,30. După cîteva zeci de minute partea carosabila a fost eliberata, iar traficul in zona se desfăsura sub îndrumarea politiștilor rutieri.

La fața locului au fost direcționați polițiști rutieri, pentru asigurarea măsurilor de fluență.

Incidentul ridică noi întrebări referitoare la înălțimea pasajului. Oficial, el are o înălțime de 3,52 metri, dar unele surse susțin că mașina blocată este mai mică de atât.

Traficul rutier a fost restricționat pe banda 1 de circulație aproximativ 40 de minute, până când camionul a fost scos din pasaj, arată Brigada de Poliție Rutieră.

Camion blocat în Pasajul Unirii
Camion blocat în Pasajul Unirii

Reamintim că un grav accident rutier a avut loc la Pasajul Unirii, pe 23 decembrie, după ce un autocar cu persoane de cetățenie greacă a agățat limitatorul de înalțime de la intrarea în tuinel, în timp de circula pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii. Din păcate, o persoană a decedat.

24 dintre cei 47 de pasageri erau din Larissa, 17 din Salonic și restul din Volos, de unde a pornit autocarul spre România. Se aflau la doar câteva minute distanță de destinația finală pentru vacanța de Crăciun.

Șoferul grec a fost audiat de către polițiștii de la Brigada Rutieră din București. Acesta le-a spus oamenilor legii că nu a văzut indicatoarele de semnalizare care se aflau înainte de intrarea în pasajul Unirii. Șoferul nu a oferit mai multe detalii despre traseul său, însă presa din Grecia susține că autocarul a plecat la drum cu doi șoferi, însă în orașul Salonic unul dintre aceștia ar fi coborât din cauza unei toxiinfecții alimentare. Imediat după accident, polițiștii din cadrul Brigadei Rutiere au adunat toate probele de la fața locului, inclusiv imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins tragicul accident.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite