Un autobuz STB a căzut în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Un autobuz STB  care circula pe linia 196 din Capitală a ajuns în râul Dâmboviţa, sâmbătă dimineaţă, după ce şoferul a încercat să evite un autoturism care a intrat în intersecţie după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului.  În urma accidentului o persoană a fost rănită uşor.

„Un autobuz al Societăţii de Transport Bucureşti – STB SA a căzut în apa Râului Dâmboviţa, în zona Podului Erolilor din Capitală, sâmbătă, 31 august a.c., în jurul orei 8.00, în urma unei coliziuni cu un autoturism. În urma impactului, în autobuz nu au fost victime, iar în autoturism o femeie a fost rănită uşor şi a fost transportată la Spitalul Universitar.

Un autobuz STB a căzut în Dâmboviţa FOTO ISU

 FOTO ISU

Din primele informaţii, autobuzul marca Otokar a fost lovit de autoturismul marca Opel Astra, care a trecut pe culoarea roşu a semaforului şi a lovit autobuzul în partea stângă, în zona roţii din faţă. Incercand sa evite coliziunea, dar si in urma impactului, autobuzul a rupt parapetul podului şi a căzut în apa râului.

Directorul general al STB SA a dispus mobilizarea mijloacelor de intervenţie necesare pentru recuperarea autobuzului din apa râului şi constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele tehnice ale accidentului“, a transmis STB. 

Un autobuz STB a căzut în Dâmboviţa FOTO ISU

 FOTO ISU

În autobuzul marca Otokar se aflau doar şoferul şi încă o pasageră, care au reuşit să se salveze şi să iasă pe geam. În autoturism se mai află lângă şofer o persoană care a fost rănită uşor şi a fost transportată la Spitalul Universitar, potrivit  purtătorului de cuvânt de la Brigada Rutieră, Claudiu Costea.

Un autobuz STB a căzut în Dâmboviţa FOTO Mediafax

FOTO Mediafax

„În zona Podului de la Eroilor s-a produs accidentul între un autobuz STB şi un autoturism. Ambii şoferi au fost examinaţi de SMURD şi nu prezintă probleme“, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt de la ISU. 

Şoferii au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero.

Un autobuz STB a căzut în Dâmboviţa FOTO ISU

 FOTO ISU

„Maşina a trecut pe roşu, s-a lovit de autobuzul nostru şi acesta a fost proiectat în Dâmboviţa. Autobuzul nu a căzut cu totul în râu şi sper să nu fi suferit avarii atât de grave încât să nu mai poată fi folosit. În 3-4 ore acesta va fi pus pe roţi, dacă se mai poate deplasa, dacă nu va fi tractat“ , a declarat Andrei Creci, directorul general STB. 

La faţa locului se află mai multe echipaje de intervenţie, iar câţiva scafandri au intrat în apă pentru a cerceta vehiculul. 

Un autobuz STB a căzut în Dâmboviţa FOTO ISU

 FOTO ISU

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite