Ucigașul studentei japoneze și un polițist care a cercetat cazul au fost trimiși în judecată de Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Vlad, ucigașul studentei japoneze venite în România, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Alături de criminalul în serie, a fost trimis în judecată și un ofițer al Poliției Judiciare Ilfov.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 8 noiembrie 2012, trimiterea în judecată a inculpaţilor: Nicolae Vlad - sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav (trei fapte), tâlhărie (cinci fapte), viol (şapte fapte), violare de domiciliu (şase fapte), lipsire de libertate în mod ilegal (două fapte), ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe şi distrugere; Gică Ştefănache (ofiţer de poliţie judiciară la data comiterii faptelor) - sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului, informează Ministerul Public.

Ofițerul trimis în judecată este cel care a sosit la fața locului unde Nicolae Vlad o jefuise și o omorâse pe studenta japoneză, însă a declarat că nu sunt suficiente dovezi pentru a constata acest lucru.

Procurorii Parchetului au determinat că ucigașul studentei nipone se face vinovat de trei crime, cinci violuri și șase violări de domiciliu.

Bărbatul a agresat mai multe femei bătrâne din Balotești în perioada mai 2010 - august 2012, după ce a reușit să pătrundă în locuințele acestora.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite