TUN IMOBILIAR Teren de 9.000 de metri pătraţi din Parcul Circului, retrocedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 50 de ani de activitate, Circul de Stat din Capitală nu mai are sediu. O hotărâre judecătorească prin care terenul pe care îşi desfăşoară activitatea circul a fost retrocedat.

Circul Globus, în pericol de executare silită

Sutele de animale trebuie evacuate cât mai urgent, fără ca o soluţie să fi fost găsită până acum.

Terenul pe care îşi desfăşoară activitatea de 9.000 metri pătraţi a fost pierdut. Acum, artiştii şi cele 100 de animale care participă la realizarea spectacolelor trebuie mutate.

Soluţiile sunt limitate. Fie terenul să fie declarat de utilitate publică prin hotărâre de guvern, iar proprietarul să fie recompensat cu teren în altă parte, fie Circul de Stat să se mute în alt loc.

Circul de Stat mai susţine spectacole până la 12 iunie, când intră în vacanţă.

Cum este structurat Circul de Stat

Ansamblul Circului de Stat este format din Sală de spectacole şi câteva corpuri anexe ce aparţin de acesta.

Amfiteatrul este acoperit cu o cupolă din beton armat, sub forma unei pânze ondulate, imprimând construcţiei o linie unitară şi uşoară. Cupola se sprijină pe nişte stâlpi zvelţi, între aceşti stâlpi fiind amplasaţi pereţi din sticlă care închid foaierul inelar al construcţiei, oferind o transparenţă întregii construcţii.

Diametrul arenei este de 13 metri şi este prevăzută cu diverse utilaje mecanice care fac posibilă reamenajarea acesteia. Datorită angrenajelor folosite, arena permite intrarea animalelor şi din subsol.

Construcţia clădirii permite accesul publicului prin 8 puncte de acces, şase superioare şi două inferioare, toate comunicând cu garderoba şi foaierul circului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite