Trei bărbaţi care pretindeau prin telefon premii de 60.000 de euro prinşi de poliţiştii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii reţelei contactau telefonic mai multe persoane la care se recomandau ca fiind directori ai companiilor de telefonie. FOTO Shutterstock
Membrii reţelei contactau telefonic mai multe persoane la care se recomandau ca fiind directori ai companiilor de telefonie. FOTO Shutterstock

Poliţiştii bucureşteni au reţinut trei tineri care se recomandau la telefon ca fiind persoane importante din cadrul unor companii de telefonie fixă sau bănci. Aceştia au încasat bani de la mai mulţi bucureşteni, după ce i-au convins că au câştigat premii de până la 60.000 de euro, deoarece sunt clienţi ai companiei de telefonie fixă.

Cei trei fac parte dintr-o reţea specializată în săvârşirea de înşelăciuni prin telefon. „Din primele cercetări efectuate de către judiciarişti a reieşit faptul că, folosind nume şi calităţi mincinoase, suspecţii le-au prezentat părţilor vătămate ca adevărată împrejurarea conform căreia aceştia ar fi câştigat, în calitate de clienţi ai unei companii de telefonie fixă, premii în valoare de până la 60.000 de euro”, precizează Poliţia Capitalei.

Membrii reţelei contactau telefonic mai multe persoane la care se recomandau ca fiind directori ai companiilor de telefonie, jurişti sau directori bancari. După ce convingeau victimele că au câştigat premii în valoare de 60.000 de euro, falşii directori puneau persoanele în cauză să transfere prin poştă anumite sume de bani pentru a intra în posesia premiilor.

Prin acest mod de operare, suspecţii ar fi înşelat trei persoane, cu suma totală de 3.750 euro şi 15.500 lei.

În continuare, judiciariştii bucureşteni continuă cercetările celor trei pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă, un al patrulea membru al grupării fiind deja arestat în altă cauză.   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite