Primăria Capitalei va desemna vineri echipa care va contura noul Plan Urbanistic General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare construcţie din Capitală va fi făcuta în funcţie de regulile PUG. FOTO Adevărul
Fiecare construcţie din Capitală va fi făcuta în funcţie de regulile PUG. FOTO Adevărul

Primăria Municipiului Bucureşti va decide vineri, 25 ianuarie, echipa arhitecţilor care va realiza noul Plan Urbanistic General al Capitalei. În funcţie de noul PUG se va stabili în ce zone se vor construi cartiere rezidenţiale, clădiri de birouri sau orice altă construcţie din oraş. Totodată pe baza acestui plan se va stabili şi ce părţi de teren vor rămâne spaţii verzi.

În funcţie de regulile noului Plan Urbanistic General, se vor elabora Planurile Urbanistice Zonale (PUZ-uri) sau Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD-uri) urmând ca apoi primăriile să emită autorizaţiile de construcţie. În lupta pentru câştigarea concursului care va desena întreaga hartă de proiecte imobiliare din Capitală se află şi o firmă controlată de Sorin Gabrea, un apropiat al afaceristului Puiu Popoviciu.

Câştigătorul va fi ales în baza a două criterii. Criteriul subiectiv, opinia unui juriu numit de primarul Sorin Oprescu, va cântări 80 la sută din nota finală. Criteriul obiectiv, al preţului, va cântări 20 la sută din nota finală.

Potrivit reprezentaţilor Primăriei Generale, citaţi de evz.ro, procedura de atribuire se află în etapa de jurizare a proiectelor anonime. Îndrumaţi de către specialişti, juriul ales analizează ofertele, fără să ştie din partea cărei firme au fost trimise. După ce va fi aleasă cea mai bună ofertă, se va face public şi numele câştigătorului.

În cursă au mai rămas consorţiile:

  • Metroul SA – lider împreună cu Western Outdoor SRL (firma lui Sorin Gabrea)
  • Albert Speer gmbh din Germania
  • IHS România
  • Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu care se află în parteneriat cu firma spaniolă Arnaiz Consultores
  • Intergraf
  • Sinergetics Corporaţion
  • AECOM România
  • Compania de Consultanţă şi Asistenţă Tehnică

Jurnaliştii o anchetă în care prezentă pe larg grupurile de interese din jurul noului plan de urbanism şi istoria din spatele câtorva construcţii care au schimbat faţa oraşului în ultimii ani.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite