Trecerile de pietoni nesemaforizate din Capitală vor fi dotate cu mijloace inteligente de detectare a pietonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trecerile de pietoni vor fi modernizate                            FOTO Inquam Photos / George Călin
Trecerile de pietoni vor fi modernizate                            FOTO Inquam Photos / George Călin

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, în şedinţa de vineri, un proiect de hotărâre pentru creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate prin soluţii tehnice moderne de iluminare şi semnalizare luminoasă.

„Se aprobă demararea proiectului „Creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate din municipiul Bucureşti prin aplicarea de soluţii tehnice moderne de iluminare şi semnalizare luminoasă'", prevede actul normativ.

În prima etapă, proiectul va cuprinde 149 de locaţii, urmând să se extindă ulterior în întregul oraş. Lucrările vor fi efectuate de Administraţia Străzilor.

În multe oraşe din România au fost implementate treceri de pietoni inteligente, capitol la care municipiul Bucureşti nu stă bine. Amplasarea proiectoarelor LED, astfel încât fluxul luminos să fie concentrat pe trecerea de pietoni, markeri luminoşi LED încastraţi în carosabil şi senzorii de mişcare pentru detecţia pietonilor sunt soluţii care vor reduce substanţial numărul de accidente care se produc pe străzile aflate în administrarea Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Aceste metode de creştere a siguranţei rutiere pe timp de noapte, împreună cu îngustarea benzilor de circulaţie în zona trecerilor de pietoni, retrasarea marcajelor benzilor de circulaţie, crearea insulelor de siguranţă pentru pietoni pe axul drumului vor determina conducătorii autovehiculelor să încetinească preventiv, se precizează în document.

România este ţara din Europa cu cele mai multe decese produse în accidente rutiere, cu 85 de morţi la 1 milion de locuitori, conform statisticii din 2020, dublu faţă de media Uniunii Europene. Prin astfel de măsuri de creştere a siguranţei rutiere, Primăria Municipiului Bucureşti poate contribui la reducerea numărului de morţi din accidente rutiere.

În 2021, pe străzile din Capitală şi-au pierdut viaţa 63 de oameni, conform unei statistici a Brigăzii Rutiere Bucureşti. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 
 

„Străzi deschise” se extinde în weekendul 30-31 iulie: Calea Victoriei, Şoseaua Kiseleff şi str. Jean Louis Calderon devin pietonale 

Tragedie de neînţeles: un copil a fost găsit mort în maşina de spălat, după ce părinţii l-au declarat dispărut VIDEO 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite