Topul celor mai ieftine cartiere pentru chiriaşi în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 200 de euro costă chiria pentru o garsonieră din cele mai accesibile zone din Capitală, precum Rahova, Berceni sau Drumul Taberei

La început de toamnă, când interesul pentru chirii atinge cel mai ridicat nivel, portalul imobiliare.ro a realizat un clasament al celor mai rentabile cartiere bucureştene din punctul de vedere al preţurilor cerute de proprietari pentru apartamentele vechi cu una, două şi trei camere. „Astfel, în vârful clasamentului se situează cartierul Rahova, care nu se bucură de o foarte mare popularitate în rândul chiriaşilor” susţine expertul Daniel Crainic, reprezentant al portalului imobiliare.ro.

Preţurile pentru garsoniere se situează aici în jurul sumei de 200 de euro pe lună. La două camere, media chiriilor este de 270 de euro pe lună. În cazul locuinţelor cu trei camere, preţurile cerute de proprietari pornesc de la 280 şi ajung la 400 de euro pe lună.

Drumul Taberei, printre cele mai căutate cartiere

Preţuri similare cu Rahova se găsesc şi în Berceni, unde garsonierele pot fi închiriate cu circa 230 de euro pe lună. Pentru apartamentele bicamerale, chiriile se situează în jurul sumei de 300 de euro pe lună, în timp ce, pentru trei camere, chiriaşii trebuie să plătească circa 350 de euro pe lună.

„Drumul Taberei se numără printre cele mai căutate zone din Capitală în materie de închirieri, preţurile la garsoniere încadrându-se între 220 şi 250 de euro pe lună” a lămurit analistul imobiliar. Pentru locuinţele cu două camere, cei interesaţi trebuie să scoată din buzunar între circa 280 de euro pe lună. Chiriaşii în căutare de apartamente cu trei camere trebuie plătească aproximativ 300 de euro. 

În cartierul Pantelimon, chiriile la garsoniere variază între 220 şi  230 de euro pe lună. La două camere, chiriaşii trebuie să plătescă aproximativ 295 euro pe lună. Pentru locuinţele tricamerale, preţul mediu este de 329 de euro pe lună, iar apartamentele mai scumpe sunt listate la aproximativ 380 de euro.

Şi cartierul Titan, una dintre zonele bine cotate datorită apropierii sale de parc şi de metrou, se înscrie în clasamentul celor mai accesibile cartiere. Aici, o garsonieră poate fi închiriată cu circa 230 de euro pe lună, iar preţurile apartamentelor cu două camere variază în jurul sumei de 300 de euro. Pe segmentul locuinţelor cu trei camere, media chiriilor este de 350 de euro pe lună, iar ofertele mai scumpe ajung la circa 400 de euro.

Dristor-Vitan, căutat pentru transport

Pentru garsonierele din Crângaşi, cele mai mici chirii se situează în jurul a 220 de euro pe lună, în vreme ce media ajunge la 240 de euro, iar cele mai mari preţuri ajung la aproximativ 250 de euro pe lună. Apartamentele două camere au preţuri de circa 300 de euro pe lună, iar apartamentele mai scumpe ajung la aproximativ 340 de euro.

La trei camere, tarifele se situează la circa 380 de euro pe lună. Garsoniere din Militari pot fi închiriate cu circa 230 de euro pe lună. La două camere, cele mai mici preţuri pornesc de la circa 260 de euro pe lună, cu o medie de 300 de euro pe lună. Un apartament cu trei camere poate fi găsit în această zonă cu aproximativ 350 de euro pe lună.  

„Dristor-Vitan Vechi este un alt cartier popular în rândul locuitorilor Capitalei datorită accesului său la mijloacele de transport în comun”, a punctat Crainic. Aici, garsonierele costă în jur de 250 de euro pe lună, în vreme ce, la două camere, ofertele se situează în jurul sumei de 315 euro pe lună. Pentru locuinţele cu trei camere, preţurile variază în jurul sumei de 400 de euro pe lună, iar apartamentele mai scumpe costă aproximativ 450 de euro pe lună.

În Colentina, garsonierele pot fi închiriate cu circa 250 de euro pe lună, în vreme ce, pentru apartamentele cu două camere, chiriaşii trebuie să scoată din buzunar în jur de 320 de euro pe lună. Totodată, un apartament cu trei camere poate fi închiriat cu aproximativ 360 de euro pe lună, iar locuinţele mai scumpe din acest cartier au un preţ cerut de circa 410 euro pe lună.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite