Tatăl lui Irinel Columbeanu, fost secretar de stat în regimul comunist, s-a pocăit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl lui Irinel Columbeanu, fostul demnitar comunist Ion Columbeanu, a devenit creştin neoprotestant după ce a fost botezat, în 20 iulie, la Biserica Buna Vestire din Bucureşti. Columbeanu şi-a mărturisit mai demult această intenţie, dar acum, prin botez, şi-a mărturisit public credinţa. Irinel Columbeanu nu a participat la botezul tatălui său.

Anunţul privind botezul lui Ion Columbeanu a fost făcut, pe blogul personal, de Daniel Brânzei, un pastor român plecat în America. „La Bucureşti, în biserica baptistă păstorită de fratele Taloş Vasile, a avut loc botezul câtorva persoane, printre care şi domnul Ion Columbeanu. În virtutea legăturilor cu organizaţia Christian Aid din Ohio, la botez au fost prezenţi David Troyer, Viorel Clintoc (păstor la biserica română baptistă din Akron, Oh), Elena şi Cornel Mânza, Viorel Ursache şi alţi angajaţi ai lui Christian Aid din România”, a anunţat pastorul Daniel Brânzei pe blogul personal.

De altfel, anunţul privind botezul nou testamental al lui Ion Columbeanu a fost făcut public tot de Daniel Brânzei. „Mister C îşi va schimba curând identitatea lui eternă. Va îmbrăca o haină nouă, neprihănită, ca a unui om fără trecut, dar cu un viitor extraordinar. Se va coborî în apă şi va ieşi de acolo prin poarta învierii Domnului Isus. Va fi un om nou. Nici cu cel vechi nu-mi era ruşine. Cu cel nou însă mă voi lăuda în faţa tuturor”, anunţa pastorul Daniel Brânzei pe blogul personal.

Tot pe blog, pastorul a explicat de unde de unde vine „Mister C”, pseudonimul lui Columbeanu senior. Potrivit pastorului Brânzei, în perioada comunistă, în care era demnitar comunist, Ion Columbeanu, o fundaţie americană care aducea ajutoare în România întâmpina greutăţi foarte mari din cauză că „tot ce venea din occidentul american era suspectat de sabotaj sau spionaj şi privit prin lentilele groase ale suspiciunii”.

Mister C

„După câteva uşi închise sau trântite în nas, Viorel (n.r. reprezentant al fundaţiei) a dat de un «om». L-am numit de atunci conspirativ «Mister C» ca să nu-i facem cumva rău în atmosfera aceea de teroare supravegheată. A fost primul demnitar de stat care a remarcat absurdul situaţiei: «Bine, dar voi vreţi să ne ajutaţi! Cum de nu şi-au dat oamenii ăştia seama?». Din clipa aceea, ca prin miracol, toate problemele au încetat să mai fie probleme. Telefoanele au început să zbârnie, uşile să se deschidă, hârtiile să fie semnate în mare viteză şi ajutorul să intre în România ca pe o nevăzută, dar binevoitoare bandă rulantă”, povesteşte Daniel Brânzei. Pastorul mai spune că de atunci „tovarăşul C” rezolva tot ce era nevoie, demonstrându-se puterea pe care o are.

Daniel Brânzei a mai povestit că Ion Columbeanu nu a solicitat nimic în schimbul serviciilor sale. De atunci, între reprezentanţii fundaţiei americane şi familia Columbeanu s-a creat o relaţie de prietenie, americanii ducându-l pe Ion Columbeanu, pe soţia acestuia şi pe Irinel într-o vizită în SUA.

„Pe mister C l-am vizitat cu regularitate ori de câte ori m-am dus prin Bucureşti. Christian Aid for Romania lucra acum pe faţă şi cantitatea de ajutor crescuse considerabil. Îmi aduc aminte că, într-una din primele vizite, familia C. ne-a dus, pe Daniela şi pe mine, la Clubul Diplomaţilor care era pe malul lacului Herăstrău. (…) Ne-am întâlnit altădată la un foarte luxos hotel de pe Calea Victoriei. Erau vremurile de după Revoluţie şi hotelul plesnea de mulţimea demnitarilor de stat, noi şi vechi. Când l-am urmat înăuntru, am observat uimit cum mai toţi se opresc din conversaţii, se înclină înaintea lui şi-a spun: «Tot respectul, excelenţă». M-am simţit dintr-o dată şi mic şi mare. Eram cu dânsul, dar nu ca dânsul şi… nimeni nu s-a uitat la mine”, mai povesteşte pastorul român din America pe blogul său.

Împrietenindu-se cu Mister C, americanii pe care Columbeanu i-a ajutat să aducă ajutoare în ţară au ajuns să discute cu fostul demnitar comunist şi probleme de credinţă. Astfel, fiind bolnav, Columbeanu l-a chemat pe pastorul Brânzei să se roage pentru el, iar acum Ion Columbeanu a devenit frate de credinţă cu aceia pe care, în calitate de demnitar al regimului comunist, i-a ajutat să aducă în România ajutoare umanitare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite