Studenţii de la Politehnică se întrec în roboţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de studenţi ai Universităţii Politehnica Bucureşti şi 50 de roboţi autonomi construiţi de aceştia vor participa mâine, începând cu ora 14.00, în Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, la etapa locală a Concursului Robochallenge 2012.

Robochallenge este o competiţie ce se adresează în special studenţilor pasionaţi de partea practică a unui proiect, dar şi celor dornici să înveţe mai multe. Concursul constă în construirea unor roboţi autonomi, capabili să se confrunte cu ceilalţi roboţi în cadrul a patru probe, fiecare echipă având posibilitatea de a alege să participe la una sau mai multe dintre probele gândite de organizatori: Robo-Sumo, Mini-Sumo, Robo-Football, Line Follower. “Este un concurs adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar mai ales pasionaţilor de robotică. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii, este modul prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util folosind cunoştinţele teoretice”, afirmă reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

Concurenţii vor avea avea parte de recompense, iar echipele clasate pe primele locuri vor avea şansa de a participa la etapa următoare a concursului, care va avea loc în luna aprilie.

Evenimentul este organizat de echipa ETTI RoboChallenge şi Liga Studenţilor Electronişti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite