STB (fosta RATB) pregăteşte sisteme de informare a călătorilor şi camere video în toate staţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţiile STB vor fi modernizate cu peste 3,9 milioane lei
Staţiile STB vor fi modernizate cu peste 3,9 milioane lei

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) vrea să achiziţioneze sisteme de informare a călătorilor, inclusiv supraveghere video, pentru a fi instalate în toate staţiile liniilor de transport public din Capitală.

Învestiţia figurează în proiectul de buget al PMB, edilii Capitalei dorind ca STB (fosta RATB) să investească în acest proiect peste 3,9 milioane de lei. 

“Conform Planului de mobilitate urbană durabilă 2016 – 2030 – Regiunea Bucureşti – Ilfov Mai 2016 se vor realiza adăposturi modulare pentru staţii de tramvai, staţii de troleibuz şi staţii de autobuz, având elemente constructive pentru mobilier urban, în care se vor instala sisteme de informare călători şi supraveghere cu montaj inclus. Adăposturile modulare vor asigura pasagerilor prin amenajările de bază (protejarea faţă de intemperii, soare, faşă de circulaţia motorizată, etc), condiţii sigure, confortabile şi convenabile pe perioada de aşteptare a vehiculului public de transport. Adăposturile modulare vor înlocui construcţiile actuale aflate în staţiile de troleibuz şi autobuz şi se vor ţine cont de lăţimea şi dimensiunile trotuarelor în dreptul staţiilor existente. Staţiile publice în care se vor monta adăposturile modulare şi sistemele de informare călători se vor stabili până la data semnării contractului. Poziţionarea pentru montaj în staţii se va face pe baza unor documentaţii tehnice în care se vor indica poziţionările în teren şi modul de alimentare electrică şi împământare”, se arată într-un document al Direcţiei Transporturi din cadrul PMB citat de profit.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite