STB a efectuat probe tehnice pe linia de tramvai modernizată din zona Afi Cotroceni. Circulaţia tramvaielor şi a troleibuzelor s-ar putea relua curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook/ STB S.A.
Foto: Facebook/ STB S.A.

Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. a transmis, luni, că la sfârşitul săptămânii trecute a efectuat probe pe linia de tramvai modernizată din zona centrului comercial Afi Cotroceni, bulevardele Paul Teodorescu şi Doina Cornea ( fostul bulevard Vasile Milea). În cursul lunii august, urmează să fie finalizate procedurile legale de recepţie a lucrărilor, apoi va fi pusă în funcţiune.

„Probele au fost finalizate cu succes, atât pentru partea de reţea de contact a troleibuzelor, cât şi pentru calea de rulare şi reţeaua de contact a tramvaielor. În perioada următoare, beneficiarul lucrărilor - Primăria Municipiului Bucureşti, va finaliza împreună cu constructorul procedurile legale de recepţie a lucrărilor în vederea punerii în funcţiune a noii infrastructuri”, a comunicat STB pe pagina de Facebook. 

   

Tramvaiele vor circula pe linia modernizată cu viteza maximă legală de 50 km/h şi vor dispune de propria cale de rulare, separată de trafic prin garduri. 

Tramvaiele 1 şi 10, dar şi tramvaiul 11 care va uni zona Giuleşti de sudul Capitalei, vor putea circula din nou. De asemenea, locuitorii cartierului Drumul Taberei vor beneficia, din nou, de liniile de troleibuz care circulau în mod normal pe fostul bulevard Vasile Milea. În luna martie a acestui an, la solicitarea constructorilor, aceste linii de troleibuz au fost închise temporar. 

„Odată cu finalizarea lucrărilor, corelat cu finalizarea reţelei de troleibuz din intersecţia de la Academia Militară, unde circulaţia troleibuzelor a fost suspendată pentru finalizarea lucrărilor la metrou, transportul public de suprafaţă din zonă va fi reorganizat atât pentru tramvaie, cât şi pentru troleibuze”, se mai arată în postare. 

Valoarea totală a lucrărilor este de 28.056.510,21 lei, echivalentul a circa 5,7 milioane de euro. 

Lucrările la modernizarea tronsonului de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe fostul bd. Vasile Milea au fost demarate pe 25 mai 2021. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite