Sorin Oprescu, bilanţul lucrărilor din Capitală: 117 şantiere la spitale, străzi, şcoli sau monumente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că în Bucureşti se lucrează în 117 şantiere. Acestea sunt deschise la şcoli, grădiniţe, creşe, pe bulevarde şi străzi, la spitale, monumente, imobile care sunt consolidate, la centre de asistenţă socială şi situaţii de urgenţă, potrivit Mediafax.

Sorin Oprescu a precizat că sunt deschise 26 de şantiere la unităţi de învăţământ, printre care şase corpuri de şcoală, 19 obiective şcolare unde se refac sau se construiesc anexe, respectiv săli de sport sau extinderi de corpuri noi, dar şi la ultima creşă din programul celor 13 realizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Printre şantierele deschise la şcolile din Capitală, Oprescu a amintit Grupul Şcolar "Edmond Nicolau", Şcoala de Muzică şi Arte nr. 3, Şcoala nr. 173 şi Grădiniţa nr. 43.

"Lucrăm la finalizarea Centrului social multifuncţional de pe strada Turnu Măgurele, din Sectorul 4 şi suntem în construcţie pentru încă două centre pentru persoane disponibilizate, cu destinaţia asistenţei sociale a şomerilor, unul în Sectorul 1 şi celălalt tot în Sectorul 4", a spus Sorin Oprescu.

Corpul vechi al Hanului Gabroveni, realizat 100% pentru lucrările de consolidare şi structură

În ceea ce priveşte refacerea clădirilor de patrimoniu, edilul a adăugat că sunt deschise două mari şantiere unde se continuă lucrările: la Hanul Gabroveni şi la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti. De asemenea, primarul Capitalei a declarat că în următoarele săptămâni încep lucrările de restaurare, consolidare şi conservare la Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic şi Casa Cesianu, iar procedurile de achiziţie au fost finalizate.

Primarul a precizat că, la Hanul Gabroveni, corpul vechi al clădirii este realizat sută la sută pentru lucrările de consolidare şi structură şi 40 la sută pentru lucrările de finisaje, iar corpul nou are lucrări de consolidare şi structură într-un stadiu de 30 la sută.

În ceea ce priveşte şantierele bucureştene, primarul a amintit şi de cele de la spitale Gomoiu şi Foişor, precizând că lucrările de extindere de la Spitalului Foişor sunt într-un stadiul de 30 la sută, iar la Spitalul Clinic de Copii "Victor Gomoiu" se începe turnarea fundaţiei.

Cinci lucrări pe marile artere ale Capitalei

De asemenea, în cazul lucrărilor pe marile bulevarde, edilul Capitalei a spus că sunt cinci "lucrări de amploare pe artere mari, în diverse stadii de execuţie", care vizează schimbarea reţelelor edilitare, reabilitarea carosabilului, modernizarea liniilor de tramvai la patru dintre acestea, dar şi refacerea de trotuare şi spaţii verzi, semnalizare şi marcaje rutiere. Cele cinci artere sunt: Buzeşti-Berzei-Uranus, Liviu Rebreanu, Aerogării, Iancului-Pantelimon, supralărgirea Grigorescu - Splai Dudescu.

Primarul general a mai spus că sunt şantiere pe 17 străzi, toate din Sectorul 5, acolo unde se lucrează la refacerea carosabilului şi a reţelelor edilitare.

"Suntem în şantier cu lucrări de refacere şi modernizare a sistemului de canalizare a Bucureştiului pe 55 de străzi, care însumează peste 20 de kilometri de reţea publică de alimentare cu apă şi peste 14 kilometri de reţea publică de canalizare menajeră. Şi asta după ce am finalizat, împreună cu Apa Nova, un număr de 70 de străzi din toate sectoarele Bucureştiului", a punctat Oprescu.

Pe aceeaşi temă:

Nerecunoscători faţă de „marile realizări” ale primarilor bucureşteni

Pasaj rutier subteran de 18 milioane de euro la Piaţa Presei Libere. Când vor începe lucrările

Primăria Capitalei: Arena Naţională are toate avizele necesare funcţionării

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite