Sexul în alte secole: pe vremuri, cele mai ieftine prostituate din Bucureşti agăţau bărbaţii pe poduri, cele de lux vânau bogătaşii în localurile scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bucureşti existau o mulţime de prostituate; unele îşi vindeau trupurile foarte ieftin, în vreme ce altele vânau doar bărbaţi bogaţi
În Bucureşti existau o mulţime de prostituate; unele îşi vindeau trupurile foarte ieftin, în vreme ce altele vânau doar bărbaţi bogaţi

În Bucureştiului vremurilor de altădată, la fel ca în zilele nostre, femeile care îşi vindeau trupurile erau împărţite în categorii clare. În timp ce unele se mulţumeau cu sume modeste şi aveau zeci de clienţi în fiecare zi, altele aveau pretenţii financiare uriaşe şi câţiva clienţi fideli şi dispuşi să ofere sume impresionante pe o noapte de plăcere.

Nu sunt date clare despre momentul în care a început să se practice prostituţia în Bucureşti. Cu toate acestea, spune istoricul Dan Falcan, primele însemnări în care sunt pomenite femeile de moravuri uşoare din Bucureşti  datează din jurul anului 1760.  Atunci, un trimis al sultanului din Constantinopol a venit la Bucureşti.

Podăresele, cele mai ieftine prostituate

Cei mai bogaţi oameni ai acelor vremuri s-au adunat la un bal pentru a-i ura bun venit trimisului din Constantinopol şi toţi boierii au fost de acord ca la eveniment să nu îşi aducă soţiile. Pentru a se distra şi a se bucura de o noapte întreagă de plăceri interzise, gazdele de la Bucureşti au decis să apeleze la ajutorul podăreselor (n.r. prostituate care îşi agăţau clienţii de pe stradă). Pentru ca turcii să nu îşi dea seama cu ce femei urmează să-şi petreacă noaptea, gazele de la Bucureşti au decis să le îmbrace impecabil pe femeile de moravuri uşoare. Acestea au fost coafate şi aranjate după moda vremii, iar rezultatul a fost unul spectaculos: arătau exact ca nişte boieroaice.

Podărăsele erau prostituatele aflate pe treapta cea mai de jos a meseriei. Ele agăţau bărbaţi chiar din stradă şi îşi vindeau trupurile foarte ieftin. Desigur, era foarte greu de controlat activitatea lor, ajungând uneori să aibă într-o zi o mulţime de bărbaţi. Bolile erau cel mai mare pericol pentru bărbaţii care apelau la serviciile acestor femei. 

Prostituatele din bordeluri aveau zeci de clienţi pe zi

Pe lângă prostituatele care se vindeau la fiecare colţ, în Bucureştiul vremurilor de altădată existau şi femei care practicau prostituţia în condiţii ceva mai bune. Acestea erau „angajate“ în bordeluri de cartier şi, spun istoricii, ajungeau să facă sex într-o noapte cu zeci de clienţi, în funcţie de ziua săptămânii şi de renumele pe care îl avea femeia. În timpul săptămânii, bordelurile erau destul de căutate, dar „vizitatorii“ nu se înghesuiau să petreacă clipe de neuitat cu fetele care lucrau aici. Însă situaţia era cu totul alta în zilele de weekend. Un şir impresionant de bărbaţii se forma în faţa bordelului, aşteptând ca femeia ce urma să le devină parteneră să-şi termine „programul“.

Prostituatele de lux aveau averi impresionante

La polul opus al prostituţiei se aflau cele care aveau pretenţii financiare uriaşe şi în jurul cărora se învârteau doar bărbaţi extrem de bogaţi. De cele mai multe ori, femeile îi vânau pe bărbaţii bogaţi în cele mai extravagante localuri din oraş. Una dintre cele mai cunoscute prostituate de lux din Bucureştiul de altădată a fost Miţa Biciclista. Se spune că în acea vreme Miţa Biciclista era una dintre cele mai controversate femei din oraş. A fost prima care a avut curajul să meargă pe bicicletă, era foarte frumoasă şi niciodată nu se oprea până nu reuşea să pună mâna pe un bărbat celebru şi plin de bani. Istoricii spun că femeile ca Miţa aveau clienţi puţin, însă foarte bine aleşi. Aceştia era, de obicei, foarte darnici şi le ofereau prostituatelor de lux o mulţime de bani şi cadouri, de la case până la bijuterii şi haine alese. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite