Sediul central al RADET a rămas fără apă caldă şi căldură. Viceprimarul Capitalei: sute de mii de bucureşteni sunt următorii pe listă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
radet bucuresti

Sediul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a rămas fără apă caldă şi căldură din cauza restanţelor pe care regia le are la gaze, anunţă viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea. De asemenea, acesta spune că este o chestiune de timp până când bucureştenii vor ajunge în aceeaşi situaţie.

Pieptea susţine că în urmă cu trei săptămâni le-a atras atenţia public lui Sorin Oprescu şi Victor Ponta asupra situaţiei deosebit de grave în care se află RADET, din cauza amânării fuziunii cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN).

„Aşa cum anticipam, lucrurile s-au agravat în cele trei săptămâni care au trecut de la apelul meu public. Am ajuns în situaţia tragic-comică în care sediul central al RADET, furnizorul de apă caldă şi căldură al Capitalei, a rămas chiar fără apă caldă şi căldură deoarece regia are restanţe de milioane de lei la gaze. Acesta este doar începutul. Momentul în care sute de mii de cetăţeni ai Capitalei nu vor mai beneficia de apă caldă şi căldură, deşi au facturile plătite la zi, este iminent“, spune Pieptea.

De asemenea, acesta precizează că 13 puncte termice sunt pe punctul de a fi închise, întrucât nu respectă condiţiile legale de siguranţă şi securitate. Iar dacă la situaţia descrisă mai sus adăugăm somaţiile trimise săptămânal de furnizorii de energie electrică şi gaze privind restanţele de zeci de milioane de lei şi faptul că RADET are, de patru luni, poprire de 100% pe conturi, avem imaginea colapsului în care se află această regie, mai spune viceprimarul.

„Îi solicit lui Sorin Oprescu să cheme la discuţii conducerile ELCEN, RADET şi reprezentanţii Guvernului pentru a găsi o soluţie pe termen scurt la aceste probleme. În caz contrar, cetăţenii vor rămâne cât de curând fără căldură şi apă caldă, iar Bucureştiul nu mai poate avea pretenţia că este o capitală europeană dacă nu poate asigura condiţii minime pentru un trai civilizat al locuitorilor săi“, încheie Cornel Pieptea, precizând că singura soluţie pentru remedierea situaţiei este fuziunea RADET – ELCEN.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite