Sectorul 5 nu mai are firmă de salubritate. Cartierul istoric Cotroceni s-a umplut de gunoaie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectorul 5 din Capitală s-a umplut de gunoaie, arată o serie de fotografii realizate în cartierul istoric Cotroceni, după ce de la 1 septembrie contractul cu firma care se ocupa de salubrizare s-a încheiat.

Pe reţelele de socializare au apărut o serie de imagini care arată că zone istorice din Sectorul 5 Bucureşti, precum cartierul Cotroceni, s-au umplut de gunoaie pe străzi.

„În urmă cu 3-4 ani, Cotroceniul era un cartier cu străzi curate. Apoi, la un moment dat, oamenii care măturau şi curăţau străzile aproape zilnic au dispărut. Maşinile de gunoi trec o singură dată pe săptămână să ridice gunoiul. Şi acolo unde vreun nesimţit aruncă o pungă, în câteva zile creşte mormanul”, scrie Vlad Mixich, fost ziarist şi expert în politici publice în sănătate, pe Facebook.

Ca urmare a viralizării imaginilor, Rosal, firma care se ocupa cu salubrizarea în Sectorul 5, a anunţat că de la 1 septembrie nu mai are contract cu Primăria Sectorului 5, pentru curăţarea zonei.

„În atenţia cetăţenilor Sectorului 5! Începând cu data de 31.08.2019 vă aducem la cunoştinţă că Acordul Cadru de Servicii de Salubritate Stradală şi Deszăpezire încheiat între Rosal Grup S.A. şi Primăria Sectorului 5 (nr. 76286/21.08.2018) a încetat prin ajungerea la termen. Orice sesizare referitoare la serviciul de Salubritate vă rugăm să o îndreptaţi către S.C. AES S5. S.A. care începând cu această dată preia responsabilitatea serviciului de Salubritate în temeiul HCL S5 121/27.06.2019”, anunţă Rosal, pe Facebook.

Drept urmare, sarcina curăţeniei în Sectorul 5 a fost preluată, de la 1 septembrie, de Amenajare Edilitară şi Salubrizare S.A.

Primăria Sectorului 5 nu a transmis, până în acest moment, un punct de vedere. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite