Scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Clotilde Armand respinge soluţiile găsite de prefectul Capitalei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/George Calin
FOTO: Inquam Photos/George Calin

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei continuă. Deşi Alin Stoica, prefectul Capitalei, şi ministrul Mediului au găsit soluţii pentru rezolvarea problemelor, primarul Sectorului 1 este împotriva deciziilor luate. Clotilde Armand a declarat miercuri dimineaţă că nu este de acord cu înţelegerea la care s-a ajuns la Prefectura Capitalei.

La discuţiile de marţi de la Prefectură au participat reprezentanţi ai Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1 în care prefectul Alin Stoica a propus o soluţie pentru continuitatea salubrizării în această zonă administrativă, conform Digi24. 

Alin Stoica, Prefectul Capitalei a propus, în cadrul discuţiilor de marţi, de la Prefectură, la care au participat reprezentanţi ai Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1, o soluţie pentru continuarea salubrizării  în această zonă.

Ambele părţi  sunt de acord să facă eforturi pentru a menţine serviciile funcţionale, a mai declarat  Stoica.  

La finalul discuţiilor, firma de salubritate a înaintat o propunere cu care prefectul a fost de acord, conform căreia Primăria de sector ar fi urmat să plătească o primă tranşă din datoria de 120 milioane de lei pe care o are de achitat firmei, şi că după ce acest lucru se va întâmpla va începe acţiunea de salubrizare.

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, a spus însă, miercuri, că nu este de acord cu această propunere şi că sub nicio formă nu va accepta înţelegerea. Ea a adăugat că va mai avea discuţii în acest sens.

„Salubristul trebuie să asigure continuitatea serviciului. Nu are voie să întrerupă ridicarea gunoiului menajer, trebuie să asigure continuitatea serviciului, este lege. Ei au obligaţie, după lege. Dacă nu pot să-şi respecte obligaţia trebuie pur şi simplu să renunţe la contract. Eu sper că starea de alertă va fi declarată ca să pot să pregătesc eu alternativa. Eu sunt de acord să plătesc direct facturile sortatorilor, nu prin Romprest, dar pentru asta trebuie operatorul să fie de acord cu cesiunea de creanţe”, a declarat, luni, Clotilde Armand.   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite