Scandalul acoperişului Arenei Naţionale - Firea: Prezint dovezile că Nicuşor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Scandalul acoperişului Arenei Naţionale continuă, fostul primar PSD al Capitalei Gabriela Firea anunţând că prezintă dovezile că actualul edil Nicuşor Dan este „un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent”. Ea mai invocă şi posibilitatea ca Nicuţor Dan să nu vrea să se afle că „falimentul în care a împins cu bună ştiinţă Compania Municipală Tehnologia Informaţiei a dus la tot ce acuză chiar el acum”.

„Prezint aici dovezile că Nicuşor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent. Eu vin cu documente, Nicuşor scrie metafore pe Facebook! Aşa cum nu reuşeşte să se ţină de cuvânt în privinţa promisiunilor din campanie dar nici să continue lucruri începute de mine şi de echipa mea, nu poate nici să recunoască situaţia de la Arena Naţională de care este răspunzător în totalitate.  Am spus adevărul şi vă prezint documentele pe care dl Dan se face că nu le cunoaşte. Deşi, detaliile de mai jos sunt şi în celebrul raport al corpului de control pe care-l vântură acelaşi Nicuşor Dan. Ori l-au minţit subordonaţii, ori nu a înţeles ce au scris acolo.

Sau, cine ştie? Nu vrea să se afle că falimentul în care a împins cu bună ştiinţă Compania Municipală Tehnologia Informaţiei a dus la tot ce acuză chiar el acum”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Ea prezintă capturi din documente, în care, potrivit afirmaţiilor sale, „totul este foarte clar”.

Comform fostului primar. Arena Naţională a avut mereu contract de mentenanţă pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperişul retractabil.

În acordul-cadru nr. 694/23.05.2018, semnat între Primăria Capitalei şi asocierea a două companii municipale, a fost inclusă mentenanţa preventivă pentru „sisteme electromecanice cu regim special”. Acoperişul retractabil al Arenei Naţionale şi video-cubul fac parte dintr-un astfel de ansamblu. Ele nu pot funcţiona separat. Acordul şi contractele subsecvente sunt publice, argumentează Firea..

„Arena Naţională a rămas fără mentenanţă la acoperişul retractabil când Nicuşor Dan a falimentat şi închis Compania Municipală Tehnologia Informaţiei. Această companie asigura mentenanţa preventivă şi a avut grijă ca acoperişul să funcţioneze. Toate mecanismele defecte au fost înlocuite, iar achiziţiile pot fi verificate pe SICAP! Compania Municipală a lucrat permanent cu reprezentantul producătorului”, relatează Gabriela Firea.

De asemenea, afirmă că acoperişul nu era stricat în decembrie 2020, când deja Nicuşor Dan era primar general, drept dovadă că a putut fi închis la solicitarea organizatorilor meciului FCSB-UTA.

„Dar a fost ţinut închis patru zile la temperaturi scăzute, contrar indicaţiilor producătorului, şi s-a stricat când s-a încercat retragerea copertinei. Nimeni nu s-a opus atunci, niciun specialist din jurul lui Nicuşor Dan! Defecţiunile provocate atunci sunt, de altfel, recunoscute şi de reprezentantul producătorului, chemat să facă reparaţiile. În anul 2020, Primăria Capitalei a încercat contractarea unor servicii suplimentare de mentenanţă corectivă pentru acoperişul retractabil. Licitaţia a fost anulată pentru că singura ofertă primită a fost considerată neconformă. Domnule primar care aţi distrus Capitala, ce mai aveţi de zis? Tot vorbe goale pe Internet?”, conchide Firea.

Scandalul între fostul şi actualul primar al Bucureştiului legat de acoperişul Arenei Naţionale a început săptămâna trecută, odată cu anunţul lui Nicuşor Dan conform căruia a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, „după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite