Sancţiuni de peste 33.000 de lei pentru nerespectarea normelor de salubrizare în Sectorul 6 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sancţiuni în valoare de 33 mii lei pentru neîntreţinerea curăţeniei în Sectorul 6
Sancţiuni în valoare de 33 mii lei pentru neîntreţinerea curăţeniei în Sectorul 6

În luna aprilie, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 154 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au întreţinut curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi şi spaţii verzi din jurul blocurilor.

Suma totală a sancţiunilor aplicate de către poliţiştii locali pentru nerespectarea normelor de salubrizare au fost în valoare totală de 33.400 lei, transmite Primăria Sectorul 6 al Capitalei. 

Conform legii, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.

De asemenea, în luna aprilie au fost aplicate şi 17 de sancţiuni contravenţionale posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public,  n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Cei care nu s-au conformat acestor prevederi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei.

„Pentru a asigura şi menţine curăţenia în Sectorul 6, agenţii vor aplica sancţiuni contravenţionale persoanelor care încalcă normativele în vigoare. Păstrarea curăţeniei în spaţiile publice este una dintre trăsăturile fundamentale ale spiritului civic. Trăim cu toţii în aceeaşi comunitate, deci atitudinea fiecăruia dintre noi contează”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite