Reorganizarea traficului în București. Ce arteră majoră va fi cu sens unic, de luni

0
Publicat:

Mai multe artere aglomerate din București vor avea de luni sens unic. Această soluție de reorganizare a traficului a dat deja rezultate în alte oraşe mari precum Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov sau Baia-Mare.

aglomeratie trafic bucuresti jpeg

Municipiul București este unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume, un șofer pierzându-și în medie cam 100 de ore pe an, în trafic. 

Pentru a reduce numărul de maşini care străbat Calea Floreasca, una dintre cele mai aglomerate străzi care leagă nordul Capitalei de centru, autoritățile locale au transformat-o în arteră cu sens unic. Măsura este valabilă doar pentru autoturisme, nu şi pentru transportul în comun.

De luni dimineaţă, de la ora 9, nu se va mai putea circula pe Calea Floreasca, pe direcţia către bulevardul Ştefan cel Mare. O bandă va fi dedicată transportului în comun şi bicicletelor, iar autoturismele care trec acum vor avea o rută ocolitoare, notează știrileprotv.ro. 

Calea Floreasca va avea două benzi, pe care vor circula atât maşini cât şi autobuze, o bandă pentru transportul în comun, una pentru biciclete, iar o altă bandă a fost transformată în parcare. Cei care vor să circule în sens opus, vor putea face asta pe strada Radu Beller.

Şi pe o altă arteră, de la Piaţa Dorobanți, Radu Beller va fi cu sens unic până la Bulevardul Mircea Eliade. 

Administrația anunță că și în alte zone aglomerate vor avea loc lucrări, mai ales că Bucureștiul urmează să primească 100 de autobuze electrice noi.

Planul de sistematizare a traficului prevede ca în viitor şi alte bulevarde precum Regele Mihai, Kiseleff şi Aviatorilor să aibă o bandă destinată doar transportului în comun.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite