Reguli de funcţionare pentru terasele din Centrul Vechi: Nu este permisă muzica live după ora 22.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală Dezvoltare Urbană din cadrul Primăriei Capitalei a elaborat norme de funcţionare pentru terasele din Centrul Vechi. Acestea nu vor mai beneficia de televizoare, plasme sau video proiectoare.

Pentru a putea funcţiona, fiecare terasă trebuie să aibă un aviz de la Direcţia Generală Dezvoltare Urbană, scrie rtv.ro.

În Centrul Vechi al Capitalei vor fi interzise utilizarea jardinierelor din metale plastice şi a plantelor decorative artificiale, construirea platformelor şi utilizarea covoarelor din materiale plastice, utilizarea mobilierului de terasă pliant şi a mobilierului din material plastic.

De asemenea, pe terasele sezoniere nu mai au ce căuta video proiectoarele sau televizoarele. O altă interdicţie vizează prepararea produselor alimentare în aer liber, excepţie făcând standurile amenajate pe durata unor evenimente cultural.

Pe terasele sezoniere vor fi, totodată, interzise şi evenimentele festive private, în vreme ce muzica şi spectacolele live nu mai pot continua după ora 22.00. Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionaţi conform actelor normative în vigoare.

Primăria Capitalei răspunde:

Organizarea şi funcţionarea teraselor sezoniere amplasate în Centrul Istoric al Municipiului Bucureşti au fost reglementate prin Dispoziţia Primarului General nr. 194/04.03.2013. 

Menţionăm că acest regulament nu a fost modificat în sensul includerii unor noi reglementări, ci doar a fost extinsă zonă de aplicare a regulamentului pe întregul teritoriu de competenţă de acordare a autorizaţiilor de construire şi de avizare atribuit Primăriei Generale prin prevederile legii 50/1991 (inclusiv celelalte zone construite protejate). 

  

Normele stabilesc reguli clare privind suprafeţele teraselor, tipul de mobilier, siguranţă cetăţenilor, precum şi obligaţia agenţilor economici de a asigură condiţiile privind stabilitatea şi siguranţă imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele. Rolul acestor reglementări nu este acela de a descuraja agenţii economici să desfăşoare acest tip de activităţi, ci de a creă un cadru legal de funcţionare care să ofere confort şi siguranţă cetăţenilor. 

Respectarea prevederilor Dispoziţiei Primarului General nr. 194/04.03.2013 reprezintă condiţie necesară eliberării autorizaţiei de funcţionare şi pentru ocuparea temporară a domeniului public pentru agenţii economici. 

  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite