Reducerile de vară la îmbrăcăminte şi încălţăminte trebuie anunţate la primării din timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenții economici de pe raza Sectorului 1 care intenționează să aplice reduceri la produsele pe care le comercializează trebuie să depună notificări de soldare la Primăria Sectorului 1 cu 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor, potrivit legislaţiei în vigoare.

Agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 1 pot depune notificările la Registratura Primăriei Sectorului 1 din Șos. București-Ploiești, nr. 9-13 sau pot trimite documentația prin poștă. Programul de lucru cu publicul este: luni, marți, joi: 8.30–18.30, miercuri, vineri: 8.30-16.30.

Perioada de soldare este stabilită de lege între 1 august – 31 octombrie 2012 pentru produsele de primăvară-vară. În acest interval de timp, comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse. Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier (confecţii, marochinarie, tricotaje, încălţăminte, articole sportive etc.).

Nerespectarea dispoziţiilor legale generale privind vânzările de soldare se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 10.000 lei, iar efectuarea de vânzări de soldare fără notificare se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite