Rectificare negativă de 720 de milioane de lei la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu FOTO Marian Iliescu
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu FOTO Marian Iliescu

Bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) va fi rectificat în minus cu 720 milioane de lei, ajungând de la 4,7 miliarde la aproape 4 miliarde lei, potrivit unui proiect de rectificare aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu General.

Astfel, pierderile din buget sunt cauzate de scăderea cu circa 400 de milioane lei a sumelor provenite din cotele şi sumele defalcate din impozitul pe venit, dar şi din pricina scăderii sumelor încasate de PMB din închirieri şi concesiuni, potrivit Hotnews.

În total, se vor tăia 586 de milioane de lei, dintre care 372 de milioane de lei de la investiţii. O altă tăiere importantă se va face de la suvenţiile pentru căldură şi transport public: 83 de milioane de lei, în timp ce 74 de milioane de lei de la cheltuielile curente care vizează funcţionarea primăriei.

În ceea ce priveşte instituţiile subordonate municipalităţii, Administraţia Străzilor va suferi cel mai mult, de aici luându-se 80 de milioane de lei, iar de la Administraţia Spitalelelor 35 de milioane de lei.

Pe aceeaşi temă:

Planul Primăriei Capitalei pentru eliminarea traficului din centrul Bucureştiului: sensuri unice, scuaruri verzi şi benzi pentru maşinile RATB

Circulaţia tramvaiului 1, blocată pe un sens, după un accident

Bicicliştii cer în stradă „un oraş pentru oameni“, în timp ce Primăria Capitalei a promis în jur de 100 de kilometri de benzi destinate pedalatului

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite